Viber
PeristeriNews.gr
Οικονομία

Βάιντμαν: Δεν επιτρέπεται καμία χρηματοδότηση – γέφυρα

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Peristerinews.gr on Google ↗

Το ευρωσύστημα δεν επιτρέπεται να διαθέσει καμία χρηματοδότηση – γέφυρα για την Ελλάδα ξεκαθάρισε προς όλους τους συμμετέχοντες ο επικεφαλής της Τράπεζας της Γερμανίας Γενς Βάιντμαν.

Το ευρωσύστημα δεν επιτρέπεται να διαθέσει καμία χρηματοδότηση – γέφυρα για την Ελλάδα ακόμα και αν υποθέσουμε ότι θα αποδεσμευθούν αργότερα χρήματα προς τη χώρα ξεκαθάρισε προς όλους τους συμμετέχοντες στις διαπραγματεύσεις ο επικεφαλής της ομοσπονδιακής Τράπεζας της Γερμανίας Γενς Βάιντμαν αναφερόμενος στους κανόνες λειτουργίας της ΕΚΤ.

Μιλώντας σε οικονομικό συνέδριο στην Φρανκφούρτη, ο Γερμανός κεντρικός τραπεζίτης άσκησε κριτική και για το γεγονός ότι οι ελληνικές τράπεζες αγοράζουν, με τα δάνεια βοήθειας, βραχυπρόθεσμα ελληνικά ομόλογα.

Αυτό, προειδοποίησε, προκαλεί κίνδυνο «κρατικής χρηματοδότησης», η οποία απαγορεύεται.

Ο κ. Βάιντμαν σημείωσε ακόμη ότι τα έκτακτα δάνεια της Τράπεζας της Ελλάδος είναι η μοναδική πηγή χρηματοδότησης για τις ελληνικές τράπεζες, και αυτό δίνει τροφή στην αμφισβήτηση για τη σταθερότητά τους, παρέπεμψε δε στις αρχές της Νομισματικής Ένωσης, τονίζοντας ότι ο σεβασμός τους «δεν αποτελεί δογματικό γερμανικό στρουθοκαμηλισμό», αλλά προϋπόθεση για την ευημερία στην Ευρωζώνη.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Οκτωβρίου 2026

Peristerinews.gr Newsroom

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 3,8% ο πληθωρισμός τον Αύγουστο

Peristerinews.gr Newsroom

Τέλος τα μετρητά στα ενοίκια από 1η Οκτωβρίου

Peristerinews.gr Newsroom

Leave a Comment