PeristeriNews.gr
Πολιτική

Β. Λεβέντης: Το ασφαλιστικό να ψηφιστεί το νέο χρόνο με οικουμενική κυβέρνηση


Κυβέρνηση συνεργασίας με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά με άλλους υπουργούς, πρότεινε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης μιλώντας στη Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2016. Συμπλήρωσε ακόμη ότι το ασφαλιστικό πρέπει να ψηφιστεί το νέο χρόνο, με οικουμενική κυβέρνηση και αφού εκλεγεί νέος πρόεδρος στη Ν.Δ..

Αναφερόμενος στα σενάρια σύμφωνα με τα οποία το κόμμα του ή βουλευτές από το κόμμα του θα ψηφίσουν τον προϋπολογισμό ή άλλα κρίσιμα νομοσχέδια, ο κ. Λεβέντης συνέστησε «να μην ψάχνουν για βουλευτές από την Ένωση Κεντρώων. Θα εκτεθείτε αν κάνετε τέτοιες παρεμβάσεις. Ζήτησα αληθινή συναίνεση, όχι αυτή που εννοεί ο πρωθυπουργός. Ζήτησα να φτιαχτεί ένα σχέδιο. Στην καρέκλα του πρωθυπουργού μπορεί να κάτσει ο Αλ. Τσίπρας, δεν είμαι τόσο… σ’ αυτό. Αλλά ζήτησα να αλλάξουν όλοι οι υπουργοί».

Ωστόσο κάλεσε τον Πρωθυπουργό «να δείξει γενναιότητα» και να μην επιμείνει να παραμείνει στη θέση του, καθώς, όπως είπε, «έχει χρόνια μπροστά του».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων τάχθηκε υπέρ οικουμενικής κυβέρνησης και ρώτησε την Ν.Δ. «όταν ψηφίζατε το μνημόνιο γιατί δειλιάζετε να συνεχίσετε την ευρωπαϊκή σας προοπτική;. Οι συμφωνίες εκείνες δεν θα συνοδεύονταν από εφαρμοστικούς νόμους; Γιατί βγάζετε την ουρά σας έξω;» «Αν συνεχίζετε να βγάζετε την ουρά σας έξω αντιτίθεστε στην κεντρική επιλογή του ιδρυτή σας, του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Εκτροχιάζεστε από την εντολή του ιδρυτή σας», υπογράμμισε ο κ. Λεβέντης που άσκησε κριτική για την στάση τους και στο ΠΑΣΟΚ και στο Ποτάμι.

«Γύρισα όλη την Ελλάδα και δεν μου είπε κανείς να δώσω στήριξη στον Τσίπρα. Μόνο στους δημοσιογράφους βλέπω να με ρωτούν. Και βγήκε ο Στ. Θεοδωράκης και είπε ότι εγώ θα δώσω στήριξη. Τον ρώτησα σε μία συνάντηση πως το ξέρει και μου είπε “από ένστικτο”», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Είναι ύβρις. Στο τέλος μπορεί να στηρίξει εκείνος», σημείωσε.

Απάντησε ακόμη στο ΚΚΕ που τον έχει χαρακτηρίσει ως «λαγό» και όργανο των βιομηχάνων». Το ΚΚΕ είναι «λαγός» όταν έκανε την συγκυβέρνηση με τον Μητσοτάκη και δεν ζήτησε απλή αναλογική, αλλά σύνταξη αντιστασιακού για όλα τα μέλη του», είπε και αναρωτήθηκε «που ήταν η διαπλοκή να με στηρίξει όλα αυτά τα χρόνια;».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Αλ. Τσίπρας: Δεν σκέφτηκα ποτέ να διαπραγματευτώ τη θέση μας στην Ευρώπη

Peristeri News

Leave a Comment