PeristeriNews.gr
Πολιτική

Τσίπρας: Ψάχνει συμμάχους για συγκυβέρνηση


Θέμα χρόνου θεωρούν στον ΣΥΡΙΖΑ την ανάληψη κυβερνητικών καθηκόντων.

Θέμα χρόνου θεωρούν στον ΣΥΡΙΖΑ την ανάληψη κυβερνητικών καθηκόντων και για τον λόγο αυτό παρατηρούν προσεκτικά τις κινήσεις που γίνονται τον τελευταίο καιρό στην πολιτική σκακιέρα, με στόχο να διερευνήσουν αν και κατά πόσο είναι σε θέση να συνάψουν συμμαχίες.

Ο Αλέξης Τσίπρας θεωρεί πως το κόμμα του θα είναι πρώτο στις επόμενες εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν, αλλά με δυσκολία στην παρούσα φάση θα μπορούσε να έχει αυτοδυναμία. Κατά συνέπεια, για να μην οδηγηθεί και πάλι η χώρα στις κάλπες, θα πρέπει να αναζητήσει συγκυβερνώντες, όπως έκανε ο Αντώνης Σαμαράς με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη.

Στην Κουμουνδούρου κρίνουν ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να αποτελέσει τον αδύναμο κρίκο της τρικομματικής κυβέρνησης, και για τον λόγο αυτό έχουν αρχίσει ήδη να προσεγγίζουν στελέχη που εκφράζουν παράπονα από τον τρόπο που λειτουργεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Με το Κίνημα μπορεί να μην τα βρουν, αλλά με κάποιους από τους βουλευτές θα μπορούσαν να συνεργαστούν. Οχι όμως με όλους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης λέει για τον Μίμη Ανδρουλάκη ότι «αυτό που δεν πρέπει να κάνουμε, είναι να επιδιώξουμε μεταγραφές με “υλικά κατεδαφίσεως” από τα συντρίμμια του πάλαι ποτέ δικομματικού συστήματος, χωρίς να λογαριάζουμε τις απαιτήσεις του κόσμου».

Προσέγγιση υπάρχει και προς τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ που εμφανίζονται… αριστερότερα του Κουβέλη, για τον οποίο λένε ότι έχει συμβιβαστεί με την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας. Κρίνουν ότι κινείται αντιφατικά και φέρνουν ως παράδειγμα την επιλογή να πει «παρών» στο πολυνομοσχέδιο και «ναι» στον προϋπολογισμό. Πρόσωπα όπως ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης, που αποσκίρτησε από τη ΔΗΜΑΡ, θα μπορούσαν κάλλιστα να μπουν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Με το ΚΚΕ οι γέφυρες έχουν κοπεί προ πολλού και οι εκατέρωθεν κατηγορίες είναι συχνές. Ελπίδα προοπτικής όμως υπάρχει με τους Ανεξάρτητους Ελληνες.

Ο κ. Τσίπρας κρίνει ότι τα δύο κόμματα θα μπορούσαν να συμφωνήσουν σε ένα μίνιμουμ προγράμματος που θα περιλάμβανε την κατάργηση των μνημονίων και μια νέα διαπραγμάτευση με τους εταίρους. «Θα μπορούσε να είναι μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού» λένε, αφού σε άλλα θέματα, όπως αυτά για την εξωτερική πολιτική, τους χωρίζει άβυσσος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Πάσχα των πολιτικών αρχηγών

Peristeri News

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Leave a Comment