PeristeriNews.gr
Πολιτική

Τσίπρας: «Να φύγει η κυβέρνηση των τραπεζιτών και της υποκρισίας»


Τη διενέργεια εκλογών ζήτησε για μία ακόμη φορά ο Αλέξης Τσίπρας.

Τη διενέργεια εκλογών «για να φύγει η κυβέρνηση των τραπεζιτών και της τρικομματικής υποκρισίας» ζήτησε για μία ακόμη φορά ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του Συνασπισμού στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος ανέφερε ότι ο λαός θα πρέπει να επιλέξει δημοκρατικά το πολιτικό πρόγραμμα και τη στρατηγική που θα ακολουθήσει η χώρα και μάλιστα πρόσθεσε ότι «η Αριστερά θα πρέπει να απευθυνθεί σ’ αυτόν με το σύνθημα “δεν ξεπουλάμε, δεν υπογράφουμε”».

Ως εκ τούτου ζήτησε για μία ακόμη φορά να υπάρξει ενιαία γραμμή και εκλογική ενότητα ανάμεσα σε όλες τις προοδευτικές αντιμνημονιακές δυνάμεις από την Αριστερά έως τις δυνάμεις που απεγκλωβίζονται από το ΠΑΣΟΚ και τις δυνάμεις της οικολογίας.

Η Αριστερά έχει ιστορική ευθύνη να παραμερίσει αντιθέσεις, διαφωνίες και εσωτερικές περιχαρακώσεις είπε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος απευθυνόμενος στην κ. Παπαρήγα ανέφερε ότι «οι αλλαγές δεν θα έρθουν μέσα από κάλπες» αλλά μέσα από τους κοινωνικούς αγώνες, ενώ απευθυνόμενος στον κ. Κουβέλη τόνισε: «Δεν είναι δυνατόν να αρνείσαι διάλογο με την Αριστερά και να λες ότι είσαι έτοιμος να συνεργαστείς με το ΠΑΣΟΚ για να ανασκουμπωθεί το σύστημα του Μνημονίου».

Παράλληλα απευθύνθηκε και σε όσους από την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά πιστεύουν ότι το ζήτημα της Ευρώπης αποτελεί ανυπέρβλητο εμπόδιο για την εκλογική συνεργασία, λέγοντας ότι «μπορούμε να συνυπάρξουμε».

Με κείμενο που κατέθεσε το Αριστερό Ρεύμα της Κουμουνδούρου ζητείται η διενέργεια δημοψηφίσματος ώστε ο ελληνικός λαός να απορρίψει τις «εκτρωματικές αποφάσεις και τον χρυσό κανόνα της Συνόδου της 9ης Δεκέμβρη».

Η απάντηση του ΚΚΕ

Με κατηγορηματική άρνηση απάντησε για μία ακόμη φορά η γραμματέας του ΚΚΕ στο άνοιγμα του Αλέξη Τσίπρα.

Από την Ηπειρο όπου περιόδευσε το Σαββατοκύριακο, η Αλέκα Παπαρήγα ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ δεν συζητάει για συνεργασίες.

«Ο χώρος αυτός», είπε αναφερόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ, «αντί να βοηθάει στη λαϊκή οργάνωση και αφύπνιση, στη συνειδητοποίηση του λαού, ότι πρέπει να ακολουθήσει πολιτική ρήξης, διαδίδει το ψέμα – ναρκωτικό ότι μέσα από μια κάλπη μπορεί να βγει μια αριστερή κυβέρνηση. Ενδεχομένως, μπορεί να βγει η αριστερή κυβέρνηση, αλλά αυτή η αριστερή κυβέρνηση συνυπάρχοντας και αφήνοντας στη θέση τους τα μονοπώλια, δεν θα κάνει τίποτε άλλο παρά να συνεχίσει το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων, και κυρίως να υπάρχει ένα μικρό διάλειμμα μέχρι να ξαναεπιστρέψει το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ με καινούργιο λοφίο», κατέληξε η γραμματέας του ΚΚΕ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment