PeristeriNews.gr
Διεθνή

Τσαβούσογλου: Μεγάλο το ευχαριστώ της Τουρκίας στην Ελλάδα


Τηλεφωνική επικοινωνία είχε αργά το βράδυ της Πέμπτης (9/2) ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Τούρκος υπουργός ευχαρίστησε τον Έλληνα υπουργό, για την πολύτιμη βοήθειά της στις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού και διάσωσης που εξελίσσονται σε περιοχές της Τουρκίας, που επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό.

Ο κ. Τσαβούσογλου ανέφερε χαρακτηριστικά στον κ. Στυλιανίδη ότι είναι “μεγάλο το ευχαριστώ της Τουρκίας στην Ελλάδα που η βοήθειά της ήταν ουσιαστική και όχι τυπική”, ενώ σχολίασε και το γεγονός ότι η Ελλάδα ήταν η πρώτη χώρα που έφτασε στην Τουρκία για να προσφέρει βοήθεια.

Ο Χρήστος Στυλιανίδης, από την πλευρά του, δήλωσε στον Τούρκο υπουργό, ότι “η Ελλάδα θα είναι δίπλα στους σεισμόπληκτους” και καθώς αποτελεί ανθρώπινο καθήκον όλων των Ελλήνων να βοηθήσουν, συμπληρώνοντας ότι οι Έλληνες πυροσβέστες της ΕΜΑΚ δίνουν κάθε λεπτό τον καλύτερο εαυτό τους για να σώσουν ζωές κάτω από τα συντρίμμια.

Η τηλεφωνική επικοινωνία κράτησε αρκετά λεπτά ενώ ο κ. Στυλιανίδης επανέλαβε ότι και το επόμενο διάστημα η Ελλάδα θα βοηθήσει στις ανάγκες των σεισμόπληκτων από τα 7,8 Ρίχτερ πολιτών της Τουρκίας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment