PeristeriNews.gr
Διεθνή

Σεισμός στην Τουρκία: Αυτό είναι το ζευγάρι Ελλήνων που αγνοείται


Ώρες αγωνίας για το ζευγάρι Ελλήνων που αγνοούνται από τη στιγμή του φονικού σεισμού που έπληξε Τουρκία και Συρία προκαλώντας μέχρι στιγμής τον θάνατο 21.000 ανθρώπων.

Πρόκειται για ζευγάρι Ελλήνων που έμεναν σε πολυώροφη πολυκατοικία στο κέντρο της Αντιόχειας και η οποία κατέρρευσε από την ισχυρή δόνηση 7,8 Ρίχτερ, χωρίς να έχουν δώσει σημεία ζωής από την ημέρα του καταστροφικού σεισμού.

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Αντύπας, ηλικίας 65 ετών και η σύζυγός του, Νίντα Αντύπα από τη Συρία, 62 ετών κατοικούσαν στη συγκεκριμένη πολυκατοικία.

Το ζευγάρι εκτιμάται πως βρίσκεται εγκλωβισμένο στα συντρίμμια χωρίς να είναι γνωστή η κατάστασή τους.

Σε εξέλιξη η επιχείρηση της ΕΜΑΚ

Το πρωί της Παρασκευής ξεκίνησε η επιχείρηση της ΕΜΑΚ στην Αντιόχεια για τον εντοπισμό τους, ενώ, σύμφωνα με την ΕΡΤ, εκτιμάται πως είναι εγκλωβισμένοι αρκετά μέτρα κάτω από την κορυφή των συντριμμιών.

Την κινητοποίηση και του κλιμακίου της ΕΜΑΚ της ελληνικής αποστολής που επιχειρεί στην σεισμόπληκτη περιοχή της Τουρκίας, προκάλεσε η πληροφορία ότι υπάρχει εγκλωβισμένο ζευγάρι με ελληνική και συγκεκριμένα διπλή υπηκοότητα, σε κτίριο που έχει καταρρεύσει.

Η πληροφορία προήλθε από τον γαμπρό του ζευγαριού, χωρίς να είναι σε θέση καμία επίσημη Αρχή να το επιβεβαιώσει.

Ωστόσο, με δεδομένο ότι υπήρξε αυτή η πληροφορία, κατά παρέκκλιση, μία μικρή ομάδα της ΕΜΑΚ με σκύλο-ανιχνευτή, έφυγαν το βράδυ από τον τομέα ευθύνης που τους είχε οριστεί από το αρμόδιο συντονιστικό όργανο που έχει στηθεί στην περιοχή και μετέβησαν στο κτίριο αυτό που βρίσκεται σε άλλο τομέα.

Εκεί διαπίστωσαν πως το κτίριο αυτό είχε ήδη ελεγχθεί από άλλη διασωστική ομάδα, υπήρχαν οι σχετικές σηματοδοτήσεις και τα υποστυλώματα που τοποθετούν οι διασωστικές ομάδες ανάμεσα στα ερείπια.

Σε έναν πρώτο έλεγχο που έκαναν οι Έλληνες πυροσβέστες, εντόπισαν τις σορούς κάποιων εγκλωβισμένων ανθρώπων που είχαν χάσει την ζωή τους, όμως κανείς δεν ταίριαζε με την περιγραφή που είχε δώσει ο γαμπρός του ζευγαριού, όπως επίσης δεν διαπίστωσαν την ύπαρξη του συγκεκριμένου ζευγαριού στα ερείπια του κτιρίου.

Σήμερα ωστόσο η ελληνική αποστολή αιτήθηκε στο αρμόδιο συντονιστικό όργανο να πάρει άδεια για να επιχειρήσει ενδελεχώς και σε βάθος στο συγκεκριμένο κτίριο, επιχειρώντας εκ νέου μία πιο ενισχυμένη ομάδα με δύο σκύλους-ανιχνευτές.

Συγκλονίζει η κόρη του ζευγαριού: “Δεν ήρθε κανείς, από τη Δευτέρα τους ψάχνω”

Η κόρη του ζευγαριού των Ελλήνων, μίλησε στο OPEN, εκφράζοντας την αγωνία της για την τύχη των γονιών της.

“Όταν έγινε ο σεισμός ήρθαμε από την Κωνσταντινούπολη στην Αντιόχεια και ζητούσαμε από τους διασώστες από τη Δευτέρα να έρθουν να τους αναζητήσουν. Το διαμέρισμά τους ήταν σε 6οροφο κτίριο που γκρεμίστηκε. Οι γονείς μου έμειναν στον 5ο όροφο. Θα μπορούσαν να τους σώσουν εάν έρχονταν τις πρώτες 24 ώρες, ωστόσο δεν ήρθε κανείς στο σημείο. ‘’Δεν μπορούμε να βοηθήσουμε’’ είπαν ψάχνουμε σε σημεία όπου ακούγονται φωνές”, είπε, ξεσπώντας σε κλάματα.

“Η αδερφή μου μένει στο Ντουμπάι, κάλεσε το προξενείο, τα κανάλια, καλέσαμε όλους όσους μπορούσαμε. ο πατέρας μου είναι Έλληνας πολίτης και η μητέρα μου έχει τουρκική και ελληνική υπηκοότητα. Ο προ προπάππους μου είχε έρθει στην Τουρκία από την Ελλάδα και ο πατέρας μου γεννήθηκε στην Τουρκία όπως και εγώ. Ζούσαμε χρόνια στη Συρία με τον πόλεμο επιστρέψαμε στην Τουρκία. Θέλουμε έστω να βρούμε τις σορούς τους”.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κένυα: Τουλάχιστον 188 πέθαναν σε πλημμύρες από τον Μάρτιο

Peristeri News

Επίθεση με σπαθί στο μετρό του Λονδίνου

Peristeri News

Σκωτία: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Χάμζα Γιούσαφ

Peristeri News

Leave a Comment