PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Τρεις συλλήψεις για την εξαφάνιση της 15χρονης από το Περιστέρι


Στη σύλληψη τριών ατόμων, που εμπλέκονται στην υπόθεση της 15χρονης, η οποία εξαφανίστηκε από το σπίτι της στο Περιστέρι, το απόγευμα της Μ. Τρίτης (19/4) και εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής το μεσημέρι της Μ. Πέμπτης (21/4) στον Άγιο Παντελεήμονα, προχώρησε η ΕΛΑΣ.

Οι τρεις συλληφθέντες, είναι μια 17χρονη, φίλη της 15χρονης και η 42χρονη μητέρα της, οι οποίες φιλοξενούσαν το κορίτσι στο σπίτι τους στον Άγιο Παντελεήμονα και ένας 22χρονος αλβανικής καταγωγής, που διέμενε σε καταυλισμό Ρομά στον Ασπρόπυργο.

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση της Αστυνομίας, σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για αρπαγή ανηλίκου και θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική αρχή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Συνελήφθησαν τρία άτομα και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για αρπαγή ανηλίκου, καθώς εμπλέκονται στην υπόθεση εξαφάνισης ανήλικης την 19-04-2022.

Πιο αναλυτικά, μεσημβρινές ώρες χθες, Μ. Πέμπτη 21 Απριλίου 2022, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, στο πλαίσιο μεθοδικών και επισταμένων ερευνών και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριακών στοιχείων και δεδομένων, ανευρέθη στο κέντρο της Αθήνας η ανήλικη για την οποίο είχε δηλωθεί εξαφάνιση την 19-04-2022.

Η ανήλικη διεκομίσθη με σταθμό του Ε.Κ.Α.Β. σε δημόσιο νοσοκομείο για ιατρικές εξετάσεις, όπου και παρέμεινε νοσηλευόμενη, ενώ παράλληλα εξετάστηκε και από ιατροδικαστή.

Με την ολοκλήρωση των ιατρικών εξετάσεων, στο πλαίσιο της προανάκρισης, εξειδικευμένοι Αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, παρουσία ειδικού παιδοψυχολόγου, εξέτασαν σχετικά την ανήλικη και προέκυψε η εμπλοκή των ανωτέρω ατόμων στην υπόθεση, γεγονός για το οποίο ενημερώθηκε σχετικά αρμόδιος εισαγγελικός λειτουργός.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή».

Το ραντεβού με τον 22χρονο

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο των ερευνών, διαπίστωσαν ότι η 15χρονη, η οποία έφυγε με την θέληση της από το σπίτι της, επικοινωνούσε διαδικτυακά με τον 22χρονο, ο οποίος εντοπίστηκε χτες το πρωί και οδηγήθηκε στην Ασφάλεια Δυτικής Αττικής.

Μετά από υπόδειξη των αστυνομικών, ο νεαρός επικοινώνησε για μια ακόμα φορά με το κορίτσι στο Instagram και έκλεισαν ραντεβού στην πλατεία Αγίου Παντελεήμονα.

Η 15χρονη πήγε στο ραντεβού, όπου όμως την περίμεναν οι αστυνομικοί και την παρέλαβαν.

Το απόγευμα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, συνελήφθησαν και η 42χρονη με την 17χρονη κόρη της, που φιλοξενούσαν το κορίτσι στο σπίτι τους στον ‘Αγιο Παντελεήμονα.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι η 15χρονη έφυγε με την θέληση της από το σπίτι της στο Περιστέρι, την Μεγάλη Τρίτη, 19-04-2022 και συναντήθηκε στον σταθμό του μετρό Ανθούπολης με την 17χρονη και μία ακόμα ανήλικη και πήγαν στο σπίτι της 17χρονης.

Το βράδυ της ίδιας μέρας, η 15χρονη Φωτεινή συναντήθηκε με τον 22χρονο στον Ασπρόπυργο, βγήκαν με παρέα και το πρωί της Μ. Τετάρτης ο νεαρός την πήγε στο σπίτι που φιλοξενείτο στον ‘Αγιο Παντελεήμονα.

Δεν διαπιστώθηκε κακοποίηση

Μετά τον εντοπισμό της η ανήλικη διεκομίσθη με σταθμό του Ε.Κ.Α.Β. σε δημόσιο νοσοκομείο για ιατρικές εξετάσεις, όπου και παρέμεινε νοσηλευόμενη, ενώ παράλληλα εξετάστηκε και από ιατροδικαστή.

Με την ολοκλήρωση των ιατρικών εξετάσεων, στο πλαίσιο της προανάκρισης, εξειδικευμένοι Αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, παρουσία ειδικού παιδοψυχολόγου, εξέτασαν σχετικά την ανήλικη και προέκυψε η εμπλοκή των ανωτέρω ατόμων στην υπόθεση, γεγονός για το οποίο ενημερώθηκε σχετικά αρμόδιος εισαγγελέας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές δεν διαπιστώθηκε κάποια κακοποίηση σε βάρος της 15χρονης, ωστόσο σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των τριών συλληφθέντων, που οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τροχαίο δυστύχημα με αυτοκίνητο στο Σκαραμαγκά

Peristeri News

Πόσο κοστίζει φέτος το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης

Peristeri News

Στιγμές τρόμου για 16χρονη στο Χαϊδάρι

Peristeri News

Leave a Comment