PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Τοποθέτηση του Νίκου Ζούτσου για την παραίτηση της Σοφίας Αλεξοπούλου


Ο δημοτικός σύμβουλος Περιστερίου, Νίκος Ζούτσος, προχώρησε σε τοποθέτηση σχετικά με την παραίτηση της Σοφίας Αλεξοπούλου από το δημοτικό συμβούλιο.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Ζούτσος έχει δηλώσει τη στήριξή του στη Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου και θα είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις επερχόμενες εκλογές.

Αναλυτικά η τοποθέτησή του:

Η λιτή και καθόλου ταπεινή δήλωση παραίτησης της Σοφίας Αλεξοπούλου αποκαλύπτει ότι σε πείσμα των καιρών υπάρχουν ακόμη ασυμβίβαστες συνειδήσεις που δεν υπόκεινται στις οβιδιακές μεταμορφώσεις του χώρου που πολιτικά και ιδεολογικά  ακολουθούν.

Οι πολυπράγμονες πολιτικοί ταγοί του τμήματος Αυτοδιοίκησης, αφού υπηρέτησαν από κορυφαίες θέσεις το μνημονιακό κατεστημένο, σε πολιτικούς φορείς, επιστημονικούς και ασφαλιστικούς οργανισμούς προσέτρεξαν λίγο πριν βουλιάξει το καράβι να δηλώσουν “στήριξη στον Πατριάρχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης” δια στόματος Αλέξη Τσίπρα.

Ναι μιλάμε για εκείνους που έλεγαν ότι “τον τσάκωσαν με την γίδα στην πλάτη” φωτογραφίζοντας τον Δήμαρχο Περιστερίου με επίσημη κομματική ανακοίνωση.

Αυτοί οι ίδιοι καιρό τώρα εξαργυρώνουν τη στήριξη με τιμαλφή, υπεσχημένες έμμισθες θέσεις και άλλα τινά.

Σε αυτό το δυστοπικό περιβάλλον ή ενσωματώνεσαι ή αποχωρείς.

Είναι φανερή η ανάγκη να υπάρξει μια τροχοπέδη, μια συλλογική αντίσταση στη πολιτική σήψη, την εξαγορά συνειδήσεων, σε όσους περιφέρουν την αθλιότητα της διαπλοκής και της συναλλαγής.

Οι παλιοί σύντροφοι και φίλοι στον ευρύτερο χώρο της πολύπαθης Αριστεράς πρέπει για μια ακόμη φορά να βασανίσουν την συνείδηση τους “με ποιους θα παν και ποιους θ’ αφήσουν”.

Ο Ανδρέας Παχατουρίδης χρόνια τώρα πορεύεται μ’ ένα συγκεκριμένο τρόπο που μας βρίσκει αντίθετους.

Ο πολιτικός πολιτισμός πάντα υποδεικνύει αντιπαράθεση θέσεων με προτάγματα τα ζητήματα που απασχολούν τους δημότες και όχι ανούσιες σκιαμαχίες. ΚΑΙ σε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές δεν υπάρχουν μονομάχοι.

Απέναντι στη δημοτική αρχή επί της ουσίας αντιπαρατίθεται η συλλογική μνήμη της Αριστεράς, που δεν έχει μνήμη χρυσόψαρου και που μόνιμο μέλημα της είναι η πόλη των παραδόσεων  της Προσφυγιάς, των αγώνων των κατατρεγμένων, της εργατιάς, να αποτελέσει ΞΑΝΑ βάθρο διεκδικήσεων και νικηφόρων αγώνων.

Όλοι εμείς που συγκρουστήκαμε με τους εκδορείς των μνημονιακών πολιτικών και τους πολιτικούς τους εκφραστές επιλέγουμε να σταθούμε ξανά απέναντι τους.

Πλαισιώνουμε, στηρίζουμε τον δημοτικό συνδυασμό της ΛΑΪΚΉΣ ΣΥΣΠΕΊΡΩΣΗΣ, με πρωταγωνιστές ανθρώπους του μόχθου και της κοινωνικής προσφοράς, πρωτεργάτες στην υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας, στην προάσπιση όλων εκείνων που θίγει η νεοφιλελεύθερη πολιτική του κ. Μητσοτακη στις Περιφέρειες και τους Δήμους.

Να κάνουμε το βήμα και με όλες τις επιφυλάξεις μας να δυναμώσουμε τον λαϊκό παράγοντα εμπιστευόμενοι την ΛΑΪΚΉ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ .

ΥΓ. ΣΟΦΙΑ, LOKI COMMUNES IN URBEM.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Leave a Comment