PeristeriNews.gr
Οικονομία

Τον Οκτώβριο έρχονται οι Γερμανοί ειδικοί σύμβουλοι



«Από τον Οκτώβρη αναμένεται να ξεκινήσουν οι επισκέψεις Γερμανών ειδικών στην Ελλάδα, για τη μεταφορά τεχνογνωσίας στο πλαίσιο της συνεργασίας των αυτοδιοικήσεων των δύο χωρών».

«Από τον Οκτώβρη αναμένεται να ξεκινήσουν οι επισκέψεις Γερμανών ειδικών στην Ελλάδα, για τη μεταφορά τεχνογνωσίας στο πλαίσιο της συνεργασίας των αυτοδιοικήσεων των δύο χωρών».

Αυτό ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Γερμανίας και Πρόεδρος της Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων του Ομοσπονδιακού Κρατιδίου Βάδης – Βυρτεμβέργης, Ρότζερ Κέλε, σε δηλώσεις του από τη Θεσσαλονίκη, όπου συναντήθηκε διαδοχικά με τον υπουργό Μακεδονίας – Θράκης Θεόδωρο Καράογλου, τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και εκπροσώπους των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων (ΠΕΔ), Κεντρικής, Δυτικής και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, καθώς και της Θεσσαλίας.

«Έγινε ήδη αρκετή προεργασία τόσο από την Ελλάδα όσο και από τη Γερμανία» είπε ο κ. Κέλε αναφερόμενος στα θεματικά συνέδρια που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο χρονικό διάστημα σε διάφορους δήμους της χώρας.

«Σήμερα κάνουμε μια νέα αρχή» είπε και διευκρίνισε ότι η διμερής συνεργασία θα αρχίσει να γίνεται πιο συγκεκριμένη και θα αφορά η μεταφορά τεχνογνωσίας από Γερμανούς εμπειρογνώμονες.

«Περιμένουμε από την Ελλάδα ιδέες και προτάσεις για να χτίσουμε νέες βάσεις και δομές. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι υπάρχει διάθεση και θέληση από Γερμανούς συναδέλφους μου. Τις λύσεις θα τις βρείτε εσείς και θα λάβετε τις αποφάσεις γιατί αυτό που ισχύει στη Γερμανία μπορεί να μην είναι κατάλληλο στην Ελλάδα» τόνισε ο κ. Κέλε.

Οι μορφές της συνεργασίας θα αναδειχτούν μέσα από τον διάλογο, ωστόσο, όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, Σίμος Δανιηλίδης, το ενδιαφέρον εστιάζεται στους τομείς της διαχείρισης των απορριμμάτων και των αποβλήτων, της ύδρευσης και αποχέτευσης, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της παιδείας, του πολιτισμού, του τουρισμού και του αθλητισμού.

Ενδεικτική του ενδιαφέροντος της επίσκεψης του κ. Κέλε στη Θεσσαλονίκη θεωρείται, άλλωστε, η εξαγγελθείσα παρουσία δημοσιογράφων του διεθνούς Tύπου στην πόλη.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Στο 3,1% ο πληθωρισμός τον Απρίλιο

Peristeri News

Άμεση η συμβολή του τουρισμού στην Ελλάδα

Peristeri News

Οι ημερομηνίες καταβολής στις συντάξεις Ιουνίου 2024

Peristeri News

Leave a Comment