PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Το Περιστέρι στο tNBA Youth Hoops Program (video)



Στην πόλη μας ο Τζακ Λατζάιρ των Ορλάντο Μάτζικ.

Η National Basketball Academy σε συνεργασία με την UNI Elite Academy, παρουσίασαν το tNBA Youth Hoops Program στο πλαίσιο της συνεργασίας με τον Γυμναστικό Σύλλογο Περιστερίου.

Η TNBA Greece είχε την χαρά της παρουσίας ενός υψηλού καλεσμένου, του Τεχνικού Διευθυντή του Youth Program των Ορλάντο Μάτζικ, Τζακ Λατζάιρ.

Ο πολύπειρος προπονητής αν και μόλις 29 ετών ήρθε στη χώρα μας στο πλαίσιο της συνεργασίας που υπάρχει με την TNBA και δίδαξε τα μυστικά του μπάσκετ στις ακαδημίες του Περιστερίου – στο γήπεδο «Μαζαράκη» – οι οποίες έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα της TNBA Greece.

Στις 9 Ιανουαρίου 2012 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΚΥΒΕ πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίαση του σημαντικού προγράμματος από τους παράγοντες της νέας Διοίκησης του ΓΣΠ και τον Δημοτικό Σύμβουλο και Προπονητή Μπάσκετ Νίκο Κασουρίδη.

Το «παρών» έδωσαν ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης, ο Αντιδήμαρχος Βασίλης Μπέτσης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Μάκης Πρέκας, ο Πρόεδρος ΚΑΕ Περιστέρι Στέφανος Κιουριτζόγλου, παίκτες και γονείς.

Στην ομιλία του ο κ. Παχατουρίδης υπογράμμισε ότι ο Δήμος Περιστερίου είναι από τους λίγους Δήμους της χώρας, που διαθέτει αξιόλογες υποδομές και ειδικότερα περισσότερα γήπεδα μπάσκετ από τις ομάδες που αγωνίζονται στις κατηγορίες.

Ο Υπεύθυνος του προγράμματος στην Ελλάδα, προπονητής Γιώργος Τόλιος, υπογράμμισε ότι το tNBA Youth Hoops Program περιλαμβάνει συγκεκριμένο – δομημένο (ατομικό και ομαδικό) πρόγραμμα προπονήσεων, camps, σεμινάρια, τουρνουά και πρωταθλήματα.

Όλα αυτά είναι σχεδιασμένα με τέτοιο τρόπο, ώστε να διδαχθούν τα παιδιά τα «βασικά» του μπάσκετ σε μια ευχάριστη και θετική ατμόσφαιρα.

Από την πλευρά του, ο Τζακ Λατζάιρ τόνισε ότι η National Basketball Academy οργανώνει, προωθεί και αναλαμβάνει δραστηριότητες που έχουν σχέση με το μπάσκετ σε όλη την Αμερική, οι οποίες είναι κορυφαίας ποιότητας σε τοπικό και διεθνές επίπεδο. Συνεργάζεται με παίκτες και ομάδες του NBA, Κολλέγια, High Schools στις ΗΠΑ. Οι προπονητές της είναι επαγγελματίες με εμπειρία από το κολεγιακό και επαγγελματικό μπάσκετ.

Είναι η μοναδική εταιρεία στην Αμερική που οργανώνει τα Youth Programs 11 ομάδων του NBA και δύο ομάδων του WNBA: ΚΛΙΒΕΛΑΝΤ ΚΑΒΑΛΙΕΡΣ, ΟΡΛΑΝΤΟ ΜΑΤΖΙΚ, ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΚΛΙΠΕΡΣ, ΜΙΝΕΣΟΤΑ ΤΙΜΠΕΡΓΟΥΛΒΣ, ΝΙΟΥ ΟΡΛΙΝΣ ΧΟΡΝΕΤΣ, ΟΚΛΑΧΟΜΑ ΣΙΤΙ ΘΑΝΤΕΡ, ΙΝΤΙΑΝΑ ΠΕΪΣΕΡΣ, ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ ΚΙΝΓΚΣ, ΝΤΕΝΒΕΡ ΝΑΓΚΕΤΣ, ΜΕΜΦΙΣ ΓΚΡΙΖΛΙΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΙΝΕΣΟΤΑ ΛΙΝΞ, ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΣΠΑΡΚΣ.

Σχετικά με τις εντυπώσεις του από τις ακαδημίες του Περιστερίου σημείωσε ότι: «Περνάω ωραία. Είμαι ευχαριστημένος με τις εγκαταστάσεις. Είναι μεγάλος χώρος και έχει πολλές δυνατότητες για να γίνει ένα καμπ. Είμαι ευχαριστημένος από τη συμπεριφορά των παιδιών και την διάθεση των προπονητών».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Το Περιστέρι έκανε το 2-0 στη σειρά με τον Κολοσσό και πέρασε στα ημιτελικά (vid)

Peristeri News

Το Περιστέρι κυριάρχησε του Κολοσσού στον πρώτο προημιτελικό της Basket League (vid)

Peristeri News

Σε αναζήτηση προπονητή ο Ατρόμητος – Ο Πάμπλο Γκαρσία στην κορυφή της λίστας

Peristeri News

Leave a Comment