PeristeriNews.gr
Τεχνολογία

Το νέo tablet Nexus 7 παρουσίασε η Google


Αλλά και τη σφαιρική συσκευή home entertainment Nexus Q

Αλλά και τη σφαιρική συσκευή home entertainment Nexus Q

Η Google παρουσίασε στο συνέδριο Google I/O developers που πραγματοποιείται στο Σαν Φρανσίσκο τη δική της συσκευή tablet, η οποία ονομάζεται Nexus 7 και διαθέτει οθόνη 7 ιντσών, καθώς και την τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android, που ονομάζεται Jelly Bean.

Η εταιρεία παρουσίασε επίσης μία σφαιρική συσκευή home entertainment με την ονομασία Nexus Q, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να ακούν μουσική και να παρακολουθούν βίντεο.

Η Google δίνει τη δική της μάχη στην αγορά των tablets, η οποία αναμένεται να διπλασιαστεί φέτος, φθάνοντας τους 118,9 εκατ. χρήστες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Gartner.

Το Nexus 7 θα είναι διαθέσιμο στην αγορά τον Ιούλιο και αποτελεί προϊόν της συνεργασίας με την ταϊβανέζικη Asustek Computer. Διαθέτει κάμερα και επεξεργαστή Tegra 3 της Nvidia.

Το Google Play, η αγορά εφαρμογών και παιχνιδιών για Android, θα προσθέσει «εργαλεία» τα οποία καθιστούν ευκολότερο για τους χρήστες του Nexus 7 να κατεβάσουν παιχνίδια, τηλεοπτικά προγράμματα και βιβλία, όπως ανέφερε η εταιρεία.

Η παγκόσμια αγορά tablets αναμένεται να φθάσει φέτος τα 78,7 δις. δολάρια, έναντι 44,9 δις. δολαρίων το 2011, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της DisplaySearch.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Έλον Μασκ ανακοίνωσε αλλαγές για το X

Peristeri News

Ένας στους τρεις Έλληνες δεν μπορεί να ζει χωρίς internet

Peristeri News

Νέα σημαντική αναβάθμιση του Google Chrome

Peristeri News

Leave a Comment