PeristeriNews.gr
Πολιτική

«Το νέο μνημόνιο περιλαμβάνει δεσμεύσεις για 30 χρόνια»


«Αν δεν τους τρομοκρατήσει ο λαός, με ισχυρό Κ.Κ.Ε., τότε θα πράγματα θα χειροτερέψουν» δήλωσε η γενική γραμματέας του Κ.Κ.Ε. Αλέκα Παπαρήγα.

«Αν δεν τους τρομοκρατήσει ο λαός, με ισχυρό Κ.Κ.Ε., τότε θα πράγματα θα χειροτερέψουν» δήλωσε η γενική γραμματέας του Κ.Κ.Ε. Αλέκα Παπαρήγα, η οποία -κατά την ομιλία της σε συγκέντρωση του κόμματός της στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη- σημείωσε πως η νέα δανειακή σύμβαση της χώρας περιλαμβάνει χρέη και δεσμεύσεις για τα επόμενα τριάντα χρόνια.

Για την τρόικα είπε ότι επιχειρεί να τρομοκρατήσει τον ελληνικό λαό, τον οποίο κάλεσε να τηρήσει τέτοια στάση στις βουλευτικές εκλογές, ώστε να χάσουν όσο μπορούν η Ν.Δ. και το ΠΑ.ΣΟ.Κ., και να πει «όχι» σε «μεταμφιέσεις», είτε «κεντροσυριζαίους», είτε «κεντροκουβελαίους», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τη Ν.Δ. παρατήρησε ότι θέλει αυτοδυναμία, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. θέλει συνεργασία, διότι «έχασε τον μεζέ», ενώ για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. επεσήμανε ότι μιλάει για κυβέρνηση της Αριστεράς, αλλά αναρωτήθηκε τι και πώς θα διεκδικήσει μια τέτοια κυβέρνηση μέσα στην Ε.Ε., όταν θα της πουν ότι αποσύρουν τα 130 δισεκατομμύρια ευρώ. Είπε, ακόμα, ότι η Ν.Δ. και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι αστικά κόμματα, δεν αλλάζουν και τίποτε θετικό δεν πρόκειται να προκύψει από αυτά, ακόμα κι αν διασπαστούν ή αλλάξουν αρχηγούς.

Η κα Παπαρήγα κάλεσε τους ψηφοφόρους να ενισχύσουν το Κ.Κ.Ε. υιοθετώντας την πρότασή του για αποδέσμευση από την Ε.Ε. με διαγραφή του χρέους, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν πρόκειται να μας βάλουν στο χέρι. Εμείς δεν μασάμε».

Σχετικά με τις ψηφοφορίες στη Βουλή για τους εφαρμοστικούς νόμους του δευτέρου Μνημονίου, είπε ότι το Κ.Κ.Ε. ζητεί ονομαστικές ψηφοφορίες, για να τους «χαλάει τη μανέστρα».

Για τη συζήτηση σχετικά με το ένα εκατομμύριο ευρώ, που έβγαλε βουλευτής στο εξωτερικό, σημείωσε ότι είναι «σταγόνα στον ωκεανό» και πως τα μεγαλύτερα σκάνδαλα είναι τα νόμιμα σκάνδαλα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Γ. Φλωρίδης για Μάτι: Η δίκη έγινε με βάση τον ποινικό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Leave a Comment