PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Το κράτος δρομολόγησε τη χρεοκοπία των Δήμων


Συνάντηση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) με τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών για τις μεγάλες μειώσεις στους κρατικούς πόρους

Κρίσιμη συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Φ. Σαχινίδη θα έχει την Πέμπτη η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), με μοναδικό θέμα συζήτησης τις προβλέψεις του κρατικού προϋπολογισμού για μεγάλες μειώσεις στις αποδόσεις στους δήμους της χώρας για το 2012.

Σύμφωνα με το κατατεθέν σχέδιο προϋπολογισμού προβλέπονται μειώσεις στην επιχορήγηση των δήμων της τάξης του 32% σε σχέση με φέτος, που επίσης είναι μειωμένη κατά 35% σε σχέση με το 2010.

Ειδικότερα οι Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι (ΚΑΠ), από 3,5 δις φέτος, μειώνονται στα 2,4 δις ευρώ, δηλαδή μείωση της τάξης των 1,1 δις ευρώ, τη στιγμή που το ίδιο το υπουργείο Εσωτερικών, πριν από λίγους μήνες είχε υπολογίσει ότι το ελάχιστο λειτουργικό κόστος των δήμων ανέρχεται στα 3,8 δις ευρώ.

“Αν, λοιπόν, κατά την συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών δεν βρεθεί λύση – με δεδομένη πάντοτε την οικονομική κατάσταση της χώρας – η ΚΕΔΕ θα ζητήσει άμεσα συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο, διότι αν δεν αλλάξουν τα σημερινά δεδομένα οι δήμοι θα οδηγηθούν σε κλείσιμο και η Τοπική Αυτοδιοίκηση σε κατάρρευση” αναφέρει ανακοίνωση της ΚΕΔΕ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δύο συνεδριάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου (7η και 8η)

Peristeri News

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Leave a Comment