PeristeriNews.gr
Οικονομία

Το ΔΝΤ ενέκρινε το νέο δάνειο προς την Ελλάδα



Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ενέκρινε, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του, την πρόταση της γενικής διευθύντριάς του Κριστίν Λαγκάρντ, για συμμετοχή στο νέο δανειακό πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ενέκρινε, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του, την πρόταση της γενικής διευθύντριάς του Κριστίν Λαγκάρντ, για συμμετοχή στο νέο δανειακό πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας, με το ποσό των 28 δις ευρώ.

Η χορήγηση από το ΔΝΤ θα γίνει με τετραετούς διάρκειας δάνειο, όπως ανέφερε σε σχετική του ανακοίνωση το Ταμείο την Πέμπτη μετά την απόφαση του Συμβουλίου του.

Το ύψος της συμμετοχής του ΔΝΤ είναι «εξαιρετικό» σε σχέση την ελληνική συνεισφορά στους πόρους του Ταμείου, σημειώνει επίσης η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται πως η εκταμίευση των δόσεων του δανείου θα γίνει σε μηνιαία βάση για την περίοδο Μαρτίου-Μαΐου, όπως είχε αποφασιστεί στο πρόσφατο Eurogroup. Συγκεκριμένα, η δόση του Μαρτίου αναμένεται να είναι 5,9 δισ. ευρώ, του Απριλίου 3,3 δισ. ευρώ και του Μαΐου 5,3 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Στο 2,6% ο πληθωρισμός το Μάιο στην ευρωζώνη, στο 2,3% στην Ελλάδα

Peristeri News

Στο 10,8% η ανεργία τον Απρίλιο

Peristeri News

Αυξήθηκαν οι καταθέσεις και μειώθηκαν τα δάνεια τον Απρίλιο

Peristeri News

Leave a Comment