PeristeriNews.gr
Διεθνή

Την πρώτη Κινέζα ετοιμάζεται να στείλει στο διάστημα το Πεκίνο!


Μία γυναίκα ενδέχεται να χρησιμοποιήσει εφέτος για πρώτη φορά η Κίνα σε επανδρωμένη διαστημική αποστολή.

Μία γυναίκα ενδέχεται να χρησιμοποιήσει εφέτος για πρώτη φορά η Κίνα σε επανδρωμένη διαστημική αποστολή, καθώς έχει ήδη συμπεριλάβει γυναίκες στην ομάδα των αστροναυτών που προετοιμάζονται για να μεταβούν στον κινεζικό Διαστημικό Σταθμό σε λίγους μήνες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κινεζικού πρακτορείου ειδήσεων Σινχουά, τρεις αστροναύτες πρόκειται να εκτοξευτούν μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου με το «Σενζού» Ι’ («Θεϊκό Σκάφος») και να προσγειωθούν στον «Τιανγκόνγκ-1» («Ουράνιο Παλάτι»), τον διαστημικό σταθμό της Κίνας ο οποίος βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη Γη, όπου και θα πραγματοποιήσουν επιστημονικά πειράματα.

Μια ομάδα αστροναυτών, στην οποία συμπεριλαμβάνονται και αρκετές γυναίκες, εκπαιδεύονται για την αποστολή, ενώ το τριμελές πλήρωμα θα επιλεγεί τελευταία στιγμή.

Η αποστολή αυτή αποτελεί το πιο πρόσφατο βήμα στο κινεζικό πρόγραμμα με στόχο να παρέχει στην Κίνα έναν μόνιμο διαστημικό σταθμό ως το 2020. ο Τιανγκόνγκ-1 εκτοξεύτηκε μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Η Κίνα θεωρεί το διαστημικό της πρόγραμμα ως σύμβολο της ανερχόμενης κλάσης στο παγκόσμιο πολιτικό στερέωμα, της αυξανόμενης τεχνολογικής της δεινότητας και της επιτυχίας του Κομμουνιστικού Κόμματος να ανατρέψει την άλλοτε ζοφερή μοίρα του κινεζικού λαού.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment