Viber
PeristeriNews.gr
Οικονομία

Τηλεδιάσκεψη για την επαναγορά του ελληνικού χρέους

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Peristerinews.gr on Google ↗

Οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών της ευρωζώνης θα έχουν την Τρίτη τηλεφωνική συνδιάσκεψη για να συζητήσουν το θέμα της επαναγοράς του ελληνικού χρέους ενόψει της συνόδου τους την Πέμπτη στις Βρυξέλλες.

Οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών της ευρωζώνης θα έχουν την Τρίτη τηλεφωνική συνδιάσκεψη για να συζητήσουν το θέμα της επαναγοράς του ελληνικού χρέους –η διαδικασία της οποίας έχει παραταθεί μέχρι και αύριο– ενόψει της συνόδου τους την Πέμπτη στις Βρυξέλλες.

“Θα συζητήσουν το θέμα της επαναγοράς του ελληνικού χρέους”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επικεφαλής του Γιούρογκρουπ, πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Η τηλεφωνική συνδιάσκεψη θα γίνει “αργά το απόγευμα”, διευκρίνισε. Την Πέμπτη οι υπουργοί αναμένεται να δώσουν το πράσινο φως για την εκταμίευση μιας δόσης ύψους 34,4 δισεκατομμυρίων ευρώ για την Ελλάδα.
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θέτει ως όρο για την αποδέσμευση του ποσού αυτού από την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας επαναγοράς του χρέους. Οι Ευρωπαίοι ωστόσο έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι θα εγκρίνουν την καταβολή της δόσης.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Τέλη Κυκλοφορίας 2027: Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια

Peristerinews.gr Newsroom

AI agents: Οι ψηφιακοί βοηθοί αλλάζουν τις πληρωμές

Peristerinews.gr Newsroom

Φορολοταρία Σεπτεμβρίου 2026 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristerinews.gr Newsroom

Leave a Comment