PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες Πολιτιστικά

Τι ταινίες θα δούμε από Πέμπτη 30/4 στις κινηματογραφικές αίθουσες


Οι επιτυχημένοι Εκδικητές επανέρχονται δυναμικά, μια μητέρα κάνει τα πάντα για το παιδί της, μια γυναίκα παλεύει για την επανάκτηση της κλεμμένης περιουσίας της, μια επιστήμονας «ζυγίζει» τη ζωή της και τρεις οικογένειες επιβιώνουν σε ένα από τα πιο στείρα μέρη του κόσμου, στις κινηματογραφικές επιλογές αυτής της εβδομάδας.

Από τον Καναδά η έκπληξη. “Mommy”, η οριακή σχέση μίας μητέρας με τον γιο της, σε σκηνοθεσία Ξαβιέ Νολάν, ενός 25χρονου χαρισματικού σκηνοθέτη, που λόγω ηλικίας, βρίσκεται πολύ κοντά στον ήρωα. Το κινηματογραφικό μενού περιλαμβάνει επίσης: «1001 γραμμάρια» (σοφιστικέ νορβηγική κομεντί), «Γυναίκα από χρυσό» (με την Έλεν Μίρεν εναντίον αυστριακού κράτους) και «Εκδικητές: η εποχή του Ultron» (με τους υπερήρωες της Marvel σε νέες περιπέτειες)

Mommy ****
Δραματική – Διάρκεια 134′ – Καναδάς

Σκηνοθεσία: Ξαβιέ Ντολάν

Παίζουν: Αν Ντορβάλ, Σουζάν Κλεμάν, Αντουάν Ολιβιέ-Πιλόν, Πατρίκ Χουάρ, Αλεξάντρ Γκογιέτ

Η οθόνη δονείται από τη σύγκρουση μεταξύ μίας μητέρας και του γιου της. Η Ντιάν, μία δυναμική χήρα, αναγκάζεται να επωμιστεί μόνη της όλο το βάρος της ευθύνης του υπερκινητικού και συχνά βίαιου 15χρονου Στιβ. Καθώς οι δυο τους προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα ζώντας κάτω από την ίδια στέγη και παλεύοντας να ανταποκριθούν στις καθημερινές προκλήσεις και στις απρόβλεπτες ανάγκες του σπιτικού τους, που δοκιμάζουν διαρκώς τη σχέση τους, η Κάιλα, η παράξενη γειτόνισσα από το απέναντι σπίτι, προσφέρει καλοπροαίρετα τη βοήθειά της.

Καθώς η παρουσία της στη ζωή τους γίνεται ολοένα και πιο έντονη, σταδιακά οι τρεις τους μοιάζουν να βρίσκουν μια νέα αίσθηση ισορροπίας, και μαζί ανακτούν τις ελπίδες τους για το μέλλον.

Μία απαστράπτουσα ιστορία θάρρους, αγάπης και φιλίας, το «Mommy» βουτάει άφοβα στο συναισθηματικό χάος μιας ανορθόδοξης οικογένειας, για να μετουσιωθεί σε έναν αξέχαστο ύμνο στη μητρική αγάπη. Ένα κινηματογραφικό έργο – βόμβα, που βγάζει μέσα από τη διαρκή και ανερχόμενη ένταση μία αναπάντεχη ζεστασιά.

Με ουσιαστικά μοντέρνα γραφή και αισθητική, τρεις θυελλώδεις ερμηνείες από τους πρωταγωνιστές του και ένα σάουντρακ που ηλεκτρίζει, το «Mommy» αποτελεί την πιο ώριμη ταινία του σκηνοθέτη της. Ο οποίος είναι μόλις εικοσιπέντε χρόνων. Αυτή είναι ήδη η πέμπτη του ταινία. Βραβείο Κριτικής Επιτροπής στο Φεστιβάλ Καννών για τον Ξαβιέ Ντολάν (εξ ημισείας με τον Ζαν-Λικ Γκοντάρ). Μιλάμε για μεγάλο ταλέντο που μας επιφυλάσσει σίγουρα και άλλες ευχάριστες εκπλήξεις όπως αυτή.

1001 γραμμάρια ***
(1001 grams)

Δραματική κομεντί – Διάρκεια 93′ – Νορβηγία, Γερμανία

Σκηνοθεσία: Μπεντ Χάμερ

Παίζουν: Άνε Νταλ Τορπ, Λοράν Στοκέρ, Χίλντεγκουν Ρίιζε, Στάιν Βίνγκε

Ελάχιστοι ίσως γνωρίζουν ότι σε κάθε χώρα φυλάσσεται, κάτω από ειδικές συνθήκες ώστε να μην αλλοιώνεται το βάρος του, ένα πρότυπο χιλιόγραμμο, το γνωστό μας κιλό. Το πρότυπο αυτό συνιστά τη μονάδα αναφοράς και μέτρησης του βάρους.

Όταν η αυστηρή, γοητευτική αλλά και μοναχική Νορβηγίδα επιστήμονας Μαρίε συμμετέχει στο τακτικό ετήσιο παγκόσμιο συνέδριο στο Παρίσι σχετικά με την ακριβή μέτρηση του πρότυπου χιλιόγραμμου, η ζωή της αποκλίνει από την κανονική της ρουτίνα. Θα αναγκαστεί λοιπόν να «ζυγίσει» με ακρίβεια τις προσωπικές της απογοητεύσεις και επιθυμίες με την απρόσμενη ευκαιρία για αγάπη και μια διαφορετική στάση ζωής.

Μετά τις «Ιστορίες Κουζίνας» και την «Καινούργια Ζωή του κυρίου Ο’Χόρτεν», ο Μπεντ Χάμερ συνεχίζει στην παράδοση της υπόγειας κωμικής αφήγησης ανανεώνοντας τη φιλμογραφία του με μια ταινία που αυτή τη φορά εμπεριέχει στοιχεία ρομαντικής κομεντί και συγκινητικές πινελιές από το σινεμά του Ζακ Τατί, απευθυνόμενος σε ένα ευρύτερο κοινό, ένα γοητευτικό χορό με πρίμα μπαλαρίνα την Άνε Νταλ Τορπ που ενσαρκώνει ιδανικά την παγιδευμένη στη μονοτονία ηρωίδα. Τη συνοδεύει ο Γάλλος ηθοποιός Λοράν Στοκέρ από την Comédie Française.

Το σκανδιναβικό χιούμορ συναντά τη γαλλική κομψότητα σε μια τρυφερή ιστορία για την αδυναμία μέτρησης του έρωτα.

Γυναίκα από χρυσό ** ½
(Woman in gold)

Δραματική – Διάρκεια 109′ – HΠΑ, Βρετανία

Σκηνοθεσία: Σάιμον Κέρτις

Παίζουν: Έλεν Μίρεν, Ράιαν Ρέινολντς, Ντάνιελ Μπριλ, Κέιτι Χολμς, Τσαρλς Ντανς

Μία συνηθισμένη γυναίκα ξεκινά
τη διασημότερη δικαστική υπόθεση στον χώρο της τέχνης. Εξήντα χρόνια μετά την απόδρασή της από τη Βιέννη κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, η ογδοντάχρονη Εβραία Μαρία Άλτμαν επιχειρεί να ανακτήσει οικογενειακά κειμήλια που κλάπηκαν από τους Ναζί, μεταξύ των οποίων ο διάσημος πίνακας του Κλιμτ «Το πορτρέτο της Αντέλ Μπλοχ-Μπάουερ», που ήταν θεία της. Μαζί με τον άπειρο αλλά τολμηρό νεαρό της δικηγόρο αρχίζει μια μεγάλη μάχη που τους φέρνει στην καρδιά του αυστριακού καθεστώτος και το Ανώτατο Δικαστήριο των Η.Π.Α., και την αναγκάζει να αντιμετωπίσει δύσκολες αλήθειες για το παρελθόν.

Αναπαράσταση μίας αληθινής ιστορίας, επιπέδου καλογυρισμένης τηλεταινίας, που θα ήταν η ανιαρή εξιστόρηση ενός δικαστικού αγώνα, αν δεν παρεμβάλονταν εκτεταμένα φλας μπακ που αναφέρονται στις δοκιμασίες της ηρωίδας και της οικογένειάς της την εποχή της προσάρτησης της Αυστρίας από τη χιτλερική Γερμανία και της αρχής του Ολοκαυτώματος. Ουσιαστικά ένα όχημα για μία ακόμη εκπληκτική ερμηνεία της Έλεν Μίρεν.

Εκδικητές: η εποχή του Ultron **
(Avengers: age of Ultron)

Φαντασίας – Διάρκεια 142′ – ΗΠΑ
(και σε 3D)

Σκηνοθεσία: Τζος Γουέντον
Παίζουν: Ρόμπερτ Ντάουνι τζούνιορ, Κρις Χέμσγουορθ, Σκάρλετ Γιόχανσον, Μαρκ Ραφάλο, Κρις Έβανς, Τζέρεμι Ρένερ, Στέλαν Σκαρσγκαρντ

Οι υπερήρωες της Marvel πετάνε ξανά από τα κόμικς στη μεγάλη οθόνη. Όταν ο Τόνι Σταρκ (Iron Man), μετά την καταστροφή της S.H.I.E.L.D., προσπαθεί να ενεργοποιήσει ένα πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης που αποσκοπεί στη διατήρηση της τάξης, τα πράγματα πάνε εντελώς στραβά, καθώς δημιουργεί τον Utron, ένα εξελιγμένο ρομπότ που διακατέχεται από μεγαλομανία.

Οι πανίσχυροι υπερασπιστές του πλανήτη Γη πρέπει να συνασπιστούν κατεπειγόντως, για να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Καθώς ο μοχθηρός Ultron εγείρεται κατά της ανθρωπότητας, οι Εκδικητές είναι οι μοναδικοί που μπορούν να αποκρούσουν τα σχέδιά του. Περίεργες συμμαχίες θα προκύψουν και θα προλειάνουν το έδαφος για μια μοναδική παγκοσμίου βεληνεκούς τιτανομαχία.

Ένα καστ πολλών αστέρων υποδύεται γνωστούς στους φαν της σειράς χαρακτήρες, που προλαβαίνουν να αναπνεύσουν στις ανάπαυλες μίας σύγκρουσης που καταντάει κουραστική με την κατάχρηση πανάκριβων ψηφιακών εφέ τελευταίας γενιάς. Αν δεν υπήρχαν οι πρωταγωνιστές και οι χιουμοριστικές ατάκες με τις οποίες τους εφοδιάζουν οι σεναριογράφοι, θα λέγαμε ότι γίνεται πολλή φασαρία για το τίποτα.

Araya

Το ασπρόμαυρο ντοκιμαντέρ της Μαργκό Μπενασεράφ, που καταγράφει μια μέρα από τη ζωή τριών οικογενειών σε ένα από τα πιο χέρσα μέρη του κόσμου, την Αράγια, μια άνυδρη χερσόνησο βόρεια της Βενεζουέλας, απέσπασε το βραβείο της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου (FIPRESCI) στο Φεστιβάλ των Καννών του 1959.

Η ταινία αποτυπώνει τη ζωή των ανθρώπων της περιοχής, οι οποίοι, από το 1.500, βασίζονταν αποκλειστικά σε αυτά που τους έδινε η θάλασσα, δηλαδή στο αλάτι και τα ψάρια. Για 450 χρόνια. Μέχρι που ήρθε η βιομηχανική επανάσταση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πέθανε ο λυράρης Γιώργος Στιβακτάκης

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 15/2

Peristeri News

Leave a Comment