PeristeriNews.gr
Οικονομία

Τι γίνεται με την πρώτη κατοικία


Οι διαβουλεύσεις με την τρόικα για το ζήτημα των πλειστηριασμών θα ξεκινήσουν τον Νοέμβριο.

Οι διαβουλεύσεις με την τρόικα για το ζήτημα των πλειστηριασμών θα ξεκινήσουν τον Νοέμβριο. Αυτό δήλωσε σήμερα Πέμπτη, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, τονίζοντας ότι το θέμα αυτό δεν πρόκειται να συζητηθεί κατά την αξιολόγηση του Σεπτεμβρίου.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, ο υπουργός υπογράμμισε πως η σχετική νομοθετική ρύθμιση θα κατατεθεί στη Βουλή το Δεκέμβριο, ενώ παράλληλα προσπάθησε να καθησυχάσει τους πολίτες, λέγοντας ότι υπάρχει ένα νομοθετικό πλαίσιο με το οποίο προστατεύεται «απολύτως» η πρώτη κατοικία και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Αυτοί που θα πρέπει να ανησυχούν είναι όσοι «παριστάνουν τους φτωχούς», τόνισε ο υπουργός, εννοώντας όσους δανειολήπτες «εκμεταλλεύονται» τη νομοθεσία και δεν πληρώνουν τα δάνεια τους ενώ στην πραγματικότητα μπορούν να το κάνουν.

Ερωτώμενος για το περιεχόμενο της ρύθμισης που αναμένεται να καταθέσει η κυβέρνηση, ο κ.Χατζηδάκης απέφυγε να δώσει λεπτομέρειες, ξεκαθαρίζοντας πάντως πως θα επιδιώξει την παράταση του προστατευτικού καθεστώτος για τους πλειστηριασμούς α΄κατοικίας, καθώς και των άλλων ρυθμίσεων (από τους νόμους 3839/2010 και 4161/2013) που έχουν, όπως είπε, «κοινωνική χρησιμότητα»

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μειώθηκε η ανεργία τον Μάρτιο στο 10,2%

Peristeri News

Πότε θα κλείσουν οι τράπεζες για το Πάσχα

Peristeri News

Φορολοταρία Μαρτίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

Leave a Comment