PeristeriNews.gr
Πολιτική

Θα παραμείνει προφυλακισμένη η Ευα Καϊλή


Παραμένει προφυλακισμένη η Ευα Καϊλή, μετά από απόφαση του προδικαστικού συμβουλίου των Βρυξελλών, ενώπιον του οποίου απολογήθηκε σήμερα για την υπόθεση διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τη συμμετοχή του Κατάρ (Qatargate).

Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύα Καϊλή παραμένει υπό κράτηση, ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή εισαγγελία των Βρυξελλών, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Σημειώνεται ότι η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε στις 10:00 το πρωί (ώρα Ελλάδος) και διήρκησε περίπου μία. Νωρίτερα στην αίθουσα του δικαστικού μεγάρου μπήκαν οι συνήγοροι της κ. Καϊλή, Αντρέ Ριζόπουλος και Μιχάλης Δημητρακόπουλος, οι οποίοι ζήτησαν να αποφυλακιστεί με «βραχιολάκι», προκειμένου να βρεθεί με το παιδί της, που έχει στερηθεί αυτές τις ημέρες.

Το στοιχείο-κλειδί, ήταν τα χρήματα που βρέθηκαν στη βαλίτσα του πατέρα της ενώ προσπαθούσε να διαφύγει από το ξενοδοχείο που διέμενε στις Βρυξέλλες, μετά από τηλεφώνημα που δέχθηκε από την κόρη του, κάτι που η ίδια φαίνεται να έχει παραδεχθεί σύμφωνα με τα δημοσιεύματα.

Όπως αποκάλυψε η Il Fatto Quotadino, αναφερόμενη στα 750.000 ευρώ που βρέθηκαν στην κατοχή της, η κ. Καϊλή φέρεται να ισχυρίστηκε στους Βέλγους ανακριτές πως «τα χρήματα δεν ήταν δικά μου, ούτε του Φραντσέσκο. Ήταν για τον Παντζέρι. Και δεν ήταν η πρώτη φορά που ο πρώην ευρωβουλευτής έφερνε μετρητά στο σπίτι μας». Ο λόγος; «Νομίζω ότι το έκανε γιατί ήξερε ότι εγώ έχω ασυλία», φέρεται να υποστήριξε.

Σύμφωνα με τον κ. Δημητρακόπουλο, ο οποίος τη συνάντησε στις φυλακές του Χάρεν η κ. Καϊλή είναι αθώα και αισθάνεται «προδομένη από τον σύντροφο της» (ο οποίος έχει επίσης συλληφθεί για την υπόθεση).

Εν τω μεταξύ, στη χώρα μας, τη δέσμευση του οικοπέδου των 9 στρεμμάτων που αγοράστηκε από την ευρωβουλευτή και τον σύζυγό της Φραντσέσκο Τζόρτζι στην Πάρο, αλλά και του κοινού τους τραπεζικού λογαριασμού διέταξε η αρμόδια αρχή, καθώς υπάρχουν σοβαρές υπόνοιες για τη διάπραξη ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μ. Βορίδης: Τα ονόματα πρέπει να σβηστούν από το Σύνταγμα

Peristeri News

Χρ. Σταϊκούρας: Χρειαζόμαστε μια διετία για την οριστική αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου

Peristeri News

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Leave a Comment