PeristeriNews.gr
Πολιτική

«Θα παρακαλάμε να βγούμε από την Ευρωζώνη σύντομα»


Δυσοίωνο βλέπει το μέλλον της χώρας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Δυσοίωνο βλέπει το μέλλον της χώρας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας εκτιμώντας πως εάν η κυβέρνηση συνεχίσει να εφαρμόζει την ίδια οικονομική πολιτική, λίαν συντόμως θα παρακαλάμε τους εταίρους μας στη Γηραιά Ηπειρο να μας βγάλουν εκείνοι από το ευρώ, γιατί πλέον δεν θα αντέχουμε εμείς να βρισκόμαστε στην ευρωζώνη!

Ανοίγοντας τις εργασίες της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, ο κ. Τσίπρας (είναι αντιπρόεδρος του εν λόγω κόμματος) σημείωσε:

«Η επιπλέον λιτότητα που μας επιβάλλεται σημαίνει ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει, η εξίσωση δεν έχει λύση και σημαίνει ότι στο τέλος της επόμενης διετίας αν η τρικομματική κυβέρνηση συναινέσει στις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών, τότε, εξασθενημένη και χρεοκοπημένη, θα αναγκαστεί οικειοθελώς και παρακαλώντας να βγει από την ευρωζώνη!»

Εκτίμησε δε πως αυτό θα το κάνει όντως η παρούσα «τρικομματική κυβέρνηση του μνημονίου» και θα το παρουσιάσει «σαν μια μεγάλη επιτυχία, όπως έκανε και με το “κούρεμα” των ομολόγων. Αυτή η κυβέρνηση εκφωνεί τα συμφέροντα των δανειστών ως δήθεν διεθνείς στόχους».

Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε ο κ. Τσίπρας και για το θέμα των αποκρατικοποιήσεων. «Η αρχική προσπάθεια της συγκυβέρνησης Σαμαρά να διαμορφώσει την εντύπωση ότι οι ιδιωτικοποιήσεις θα είναι το αντίδοτο στη λιτότητα απέτυχε πριν καλά-καλά ξεκινήσει» τόνισε προσθέτοντας με νόημα:

«Το ξεπούλημα και η λιτότητα πάνε μαζί. Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να εκποιήσει ό,τι έχει απομείνει στο Δημόσιο από τα προηγούμενα κύματα ιδιωτικοποιήσεων: “Φως, νερό, τηλέφωνο, οικόπεδα με θέα το παραλιακό μέτωπο της Αττικής από το Φάληρο έως το Σούνιο”. Επί της ουσίας, “πωλείται η Ελλάς” στους δανειστές της».

Από τα πυρά του δεν ξέφυγε ούτε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης. «Δεν έχουμε καμία προσδοκία ούτε από τους πρώην συντρόφους μας της ΔΗΜΑΡ, που έχουν φτάσει στο σημείο να χαρακτηρίζουν το μνημονιακό πρόγραμμα της συγκυβέρνησης προοδευτικό. Η πολιτική συμπεριφορά της έχει ξεπεράσει την εκτίμηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα είναι το “αριστερό άλλοθι” της συγκυβέρνησης. Αριστερό είναι πλέον σαφές ότι δεν είναι. Αλλοθι είναι μάλλον η συγκυβέρνηση για τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην εξουσία» ήταν τα λόγια του.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Leave a Comment