PeristeriNews.gr
Πολιτική

Τετ α τετ Τσίπρα – Τραμπ στις Βρυξέλλες


Ολιγόλεπτη συνομιλία είχαν το απόγευμα στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας, λίγο πριν από την έναρξη της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ.

«Είχα σήμερα την ευκαιρία να συνομιλήσω με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ @realDonaldTrump στη Σύνοδο των Βρυξελλών» γράφει ο κ. Τσίπρας σε ανάρτησή του στο Twitter, η οποία συνοδεύεται και από φωτογραφία της συνάντησης.

Ο Πρωθυπουργός συνομίλησε για αρκετή ώρα με τον Ιταλό πρωθυπουργό Πάολο Τζεντιλόνι και με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ.

Στο περιθώριο των εργασιών της συνόδου, είχε επίσης συνάντηση με τον Αλβανό ομόλογο του Έντι Ράμα, στον οποίο επισήμανε τη σημασία που αποδίδει η Ελλάδα στη σταθερότητα των Δυτικών Βαλκανίων και την ευρωπαϊκή προοπτική της περιοχής.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η ρητορική και οι εθνικιστικές πρακτικές στην «ευρύτερη περιοχή μας» πρέπει να ξεπεραστούν προς όφελος των δημοκρατικών αρχών και του σεβασμού του διεθνούς δικαίου.

Ο Πρωθυπουργός είχε ακόμη ολιγόλεπτες συναντήσεις με τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε και τον Καναδό ομόλογό του. Συνομίλησε επίσης με την πρόεδρο της Κροατίας Κολίντα Γκράμπαρ – Κιτάροβιτς, ενώ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για το τρομοκρατικό χτύπημα στη Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Leave a Comment