PeristeriNews.gr
Οικονομία

Τελειώνουν οι προμήθειες στα νοσοκομεία!



Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προμηθευτών Επιστημών και Υγείας εκφράζει για ακόμη μια φορά τη μεγάλη ανησυχία του για τις δραματικές εξελίξεις στο χώρο προμηθειών της δημόσιας υγείας και απευθύνει κάλεσμα για ειλικρινή διάλογο και αμοιβαία συνεννόηση.

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προμηθευτών Επιστημών και Υγείας (ΣΕΠ), σε νέα επιστολή προς τον υπουργό Υγείας, εκφράζει για ακόμη μια φορά τη μεγάλη ανησυχία του για τις δραματικές εξελίξεις στο χώρο προμηθειών της δημόσιας υγείας και απευθύνει κάλεσμα για ειλικρινή διάλογο και αμοιβαία συνεννόηση.

Όπως τονίζει στην επιστολή του, «η έλλειψη των απαραίτητων υλικών γίνεται καθημερινά εντονότερη. Οι προμηθευτές παρά τις προσπάθειές μας, αδυνατούμε πλέον να εξασφαλίσουμε την απρόσκοπτη παροχή των υλικών και υπηρεσιών κυρίως για τρεις ευνόητους και πολλάκις ειπωμένους λόγους.

Τα χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα δεν παρέχουν πλέον καμία χρηματοδότηση προς τις εταιρείες μας κυρίως λόγω της απομείωσης των Ομολόγων Ελληνικού Δημοσίου από το PSI+, με την εγγύηση των οποίων, χορηγούσαν δάνεια. Οι προμηθευτές του εξωτερικού δεν προμηθεύουν τους Έλληνες προμηθευτές, αν δεν προπληρωθούν την αξία των υλικών. Οι ιδιωτικές κλινικές έχουν πάψει κάθε πληρωμή, λόγω των τεραστίων οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς αυτές».

Ο ΣΕΠ ζητά την άμεση προώθηση των περιορισμένων έστω κονδυλίων προς τα νοσοκομεία για την άμεση πληρωμή οφειλών από ιατροτεχνολογικό υλικό, μέχρι 30 Ιουνίου, νομοθετική ρύθμιση που θα επιτρέψει την εξόφληση των εξωσυμβατικών παραγγελιών των νοσοκομείων του ΕΣΥ και τέλος καθορισμό ραντεβού με τον υπουργό υγείας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Στο 2,6% ο πληθωρισμός το Μάιο στην ευρωζώνη, στο 2,3% στην Ελλάδα

Peristeri News

Στο 10,8% η ανεργία τον Απρίλιο

Peristeri News

Αυξήθηκαν οι καταθέσεις και μειώθηκαν τα δάνεια τον Απρίλιο

Peristeri News

Leave a Comment