PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ταλιμπάν: Εμείς καταρρίψαμε το Boeing στο Αφγανιστάν


Την κατάρριψη του αεροσκάφους στην περιοχή Γκάζνι του Αφγανιστάν ισχυρίζονται ότι πραγματοποίησαν οι Ταλιμπάν, σύμφωνα με το αραβικό δίκτυο Al Arabiya.

Ειδικότερα, εκπρόσωπος των Ταλιμπάν ανέφερε ότι επρόκειτο για αμερικανικό αεροσκάφος που μετέφερε στρατιωτικό προσωπικό και πως όλοι οι επιβαίνοντες είναι νεκροί μεταξύ των οποίων υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι.

 

Νωρίτερα, η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας του Αφγανιστάν (ACAA), διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται για εμπορική πτήση, ενώ πολλά αφγανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν αρχικά ότι αεροπλάνο της κρατικής αεροπορικής εταιρείας Ariana Afghan Airlines συνετρίβη. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο αεροσκάφος υπήρχαν 83 επιβαίνοντες.

Το αεροσκάφος συνετρίβη «περίπου στις 13:00 τοπική ώρα (10:30 ώρα Ελλάδας)», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της επαρχίας Γκάζνι, ο Άχμαντ Χαν Σιράτα, διευκρινίζοντας ότι «η περιοχή δεν είναι ασφαλής» εξαιτίας της παρουσίας ανταρτών.

«Πρόκειται πιθανόν για αεροπλάνο της γραμμής», πρόσθεσε, ενώ εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας, ο Αρέφ Νούρι, τόνισε ότι «δεν γνωρίζουμε αν πρόκειται για στρατιωτικό ή πολιτικό αεροσκάφος».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Ένταση στις Βρυξέλλες με αγρότες να σπάνε κιγκλιδώματα της αστυνομίας

Peristeri News

Ισραήλ: Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του Νετανιάχου

Peristeri News

Leave a Comment