PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Takeaway ποτά: Η νέα μόδα που ήρθε και στο Περιστέρι (pic)


Τα takeaway ποτά είναι η νέα μόδα που είδαμε στα μαγαζιά εστίασης και στο Περιστέρι κατά τις μέρες της σταδιακής άρσης των μέτρων της πανδημίας.

Ένα φαινόμενο που είδαμε σε κεντρικά σημεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και των άλλων μεγάλων πόλεων της Ελλάδας.

Από την επανέναρξη λοιπόν των καταστημάτων εστίασης για delivery και takeaway, τα περισσότερα μαγαζιά κυρίως στην Αιμιλίου Βεάκη στο Περιστέρι έβαλαν στη ζωή των πελατών τους τα takeaway ποτά.

Αρκετοί από μας βρεθήκαμε στη Βεάκη ή είδαμε κάποιο γνωστό μας να απολαμβάνει το ποτό του έξω από το μαγαζί στο όρθιο, με την παρέα του και με διατήρηση των αποστάσεων ασφαλείας.

Από τη Δευτέρα τα καταστήματα εστίασης θα ξεκινήσουν και πάλι τη λειτουργία τους με τον πατροπαράδοτο τρόπο αλλά με μεγάλη μείωση στις δυνατότητες κάλυψης του μαγαζιού και τα takeaway ποτά ίσως ήρθαν για να μείνουν για τα καλά στη ζωή μας.

Άλλωστε είναι μια πιο οικονομική λύση και θυμίζει κάτι από Ευρώπη με τα μαγαζιά να συγκεντρώνουν κόσμο στον εξωτερικό τους χώρο.

Η νέα πραγματικότητα λειτουργία των καταστημάτων εστίασης από Δευτέρα

Στο Περιστέρι όπου υπάρχουν εστιατόρια, καφέ και μπαρ έχουν τοποθετηθεί ταινίες σήμανσης που καθορίζουν το χώρο όπου θα καταλάβει κάθε μαγαζί ενώ ήδη κάποια καταστήματα έχουν τοποθετήσει τραπεζοκαθίσματα των 2, 4 και 6 ατόμων, τηρώντας πάντα την προβλεπόμενη απόσταση, η οποία σύμφωνα με την διάταξη των καθισμάτων, θα πρέπει να είναι από 0,70 εκατ. έως 1,70 εκατ. Σημειώνεται ότι ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός καθήμενων σε τραπέζι θα είναι τα έξι άτομα.

Για τα καταστήματα εστίασης που ανοίγουν αύριο, Δευτέρα 25/5, ο υφυπουργός ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης έχει ανακοινώσει τους εξής κανονισμούς:

  • Η αναλογία που ισχύει είναι ένας πελάτης ανά δύο τ.μ. συνολικής ωφέλιμης επιτρεπόμενης επιφάνειας λειτουργίας.
  • Η συνολική ωφέλιμη επιτρεπόμενη επιφάνεια λειτουργίας προκύπτει από το άθροισμα του εμβαδού της υπαίθριας επιφάνειας και της εσωτερικής ημιυπαίθριας επιφάνειας κυρίως χώρου.
  • Η υπαίθρια επιφάνεια είναι το εμβαδόν της επιφάνειας εκτός του φυσικού καταστήματος ενώ η εσωτερική ημιυπαίθρια επιφάνεια είναι η επιφάνεια εντός του καταστήματος που δύναται να αναπτυχθούν τραπεζοκαθίσματα.
  • Η δυνατότητα της χρήσης της εσωτερικής ημιυπαίθριας επιφάνειας προκύπτει όταν υφίσταται πλευρά ή πλευρές του χώρου με άνοιγμα σε επαφή με υπαίθριο εξωτερικό χώρο ή αίθριο.
  • Ανάλογα με το άνοιγμα της πλευράς δύναται να χρησιμοποιηθεί σε βάθος ο χώρος σε ποσοστό από 80% έως 160% του πλάτους του ανοίγματος.
  • Καθορίζεται ως ελάχιστη απόσταση μεταξύ των τραπεζιών σύμφωνα με την διάταξη των καθισμάτων από 0,70 εκ έως 1,70 εκ
  • Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός καθήμενων σε τραπέζι τα έξι άτομα. Δεν υφίσταται όριο σε περίπτωση οικογένειας με ανήλικα τέκνα.
  • Τέλος, υφίσταται ανάλογα με τη θέση εργασίας του προσωπικού υποχρέωση χρήσης μάσκας ή ασπίδας προσώπου ενώ ισχύει σύσταση και για τους πελάτες.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Leave a Comment