PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ένωση ΕΒΕ Περιστερίου: Να σταματήσει τώρα η κοροϊδία της Διοίκησης του Δήμου Περιστερίου προς τους αυτοαπασχολούμενους


Σε ανακοίνωση της η Ένωση Επαγγελματιών – Βιοτεχνών – Εμπόρων (ΕΒΕ) Δήμου Περιστερίου απευθύνει κάλεσμα, προς τους επαγγελματίες της πόλης, για κινητοποίηση, καταδικάζοντας παράλληλα τις ενέργειες που έχει κάνει μέχρι σήμερα η διοίκηση του Δήμου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης ΕΒΕ Περιστερίου:

«Μόνο ως τέτοια μπορούμε να λάβουμε την πρωτοβουλία της Διοίκησης του Δήμου που την ονομάζει «Η πόλη μας ξαναβρίσκει το ρυθμό της» ως μέτρο στήριξης της τοπικής αγοράς. Η Διοίκηση μοιράζει πόντους και κληρώνει gadget κάθε δέκα μέρες για τους πολίτες που θα ψωνίζουν από συγκεκριμένα καταστήματα στην τοπική αγορά.

Ανακυκλώνει πάλι προγράμματα ανακύκλωσης και πράσινης οικονομίας, την ώρα που νομιμοποιεί εντός της πόλης, Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων. ( Τα σχόλια είναι περιττά!!)

Αν η κατάσταση δεν ήταν τόσο κρίσιμη για τους αυτοαπασχολούμενους εμπόρους, θα κάναμε καινούργιο συκώτι από τα γέλια. Όμως η πραγματικότητα είναι σοβαρή, η Διοίκηση Παχατουρίδη δεν είναι.

Έχουν περάσει πάνω από δύο μήνες από την έναρξη της καραντίνας. Σε αυτό το διάστημα ζήσαμε με μηδενικά έσοδα.  Έχουν συσσωρευτεί στα μαγαζιά μας τεράστια προβλήματα (απλήρωτοι λογαριασμοί προς κάθε κατεύθυνση, απειλές διακοπών ρεύματος, κατασχέσεων κλπ). Το επίδομα των 800€, δεν είναι σε θέση να καλύψει ούτε τα προς το ζην, όχι τις υποχρεώσεις που τρέχουν…

Τα μαγαζιά άνοιξαν εδώ και δέκα μέρες και ο κόσμος περνάει και κυρίως κοιτάζει μόνο τις βιτρίνες. Όχι γιατί πήγαν να ψωνίσουν στο Μιλάνο, το Παρίσι ή αλλού, αλλά γιατί και οι εργαζόμενοι με το επίδομα προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα.  Κάποιοι είναι ακόμη σε αναστολή εργασίας, κάποιοι απολύθηκαν. Επομένως το πρόβλημα του εργατόκοσμου του Περιστερίου δεν είναι ότι  δεν ξέρει αν θα ψωνίσει από το Περιστέρι ή θα πάει σε άλλη πόλη, αλλά ότι και να είχε του τα μάζεψαν τα Super Market.

Οι αυτοαπασχολούμενοι οι έμποροι οι βιοτέχνες δεν χρειάζονται ανέξοδα εμπορικά τρικ από την Διοίκηση του Δήμου. Περιμένουν πραγματικά μέτρα ελάφρυνσης τα οποία είχε υποσχεθεί η διοίκηση του δήμου ότι θα τα κατέθετε στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 14/5, γεγονός που δεν έγινε. Τι περιμένει η Διοίκηση άραγε για να απαλλάξει τους αυτοαπασχολούμενους από τα Δημοτικά Τέλη; Μήπως ετοιμάζει εφαρμογή για να γίνει με κλήρωση και αυτό;

Ας σοβαρευτούμε!!

Οι αυτοαπασχολούμενοι πρέπει να βγάλουν συμπέρασμα και από την στάση της Κυβέρνησης απέναντί τους και από την Διοίκηση του Δήμου και να διεκδικήσουν τώρα άμεσα μέτρα ανακούφισης.

 

•     Αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν σύστημα υγείας για όλους. Άμεσα μέτρα για κάλυψη των κενών των δημοσίων νοσοκομείων, για αποτελεσματική προστασία του πληθυσμού μπροστά σε ενδεχόμενο νέο κύμα πανδημίας.

•    Άμεση επανένταξη των α/α στο αφορολόγητο όριο (ύψους 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί) ξεκινώντας από το φορολογικό έτος 2019. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ, της προκαταβολής φόρου, καταρχήν για τα έτη 2019 και 2020, με προοπτική οριστικής κατάργησής τους. Χωρίς αυτά, η δυνατότητα επιβίωσης των α/α, είναι πρακτικά αδύνατη. Τις νέες κρατικές δαπάνες και τους δημοσιονομικούς στόχους που θα’ ρθουν να τους πληρώσουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες με προοδευτική αύξηση της φορολογικής κλίμακας στο 45%.

•    Απαλλαγή των α/α από την καταβολή εισφορών ατομικής ασφάλισης για όσο διάστημα κρατούν τα μετρά περιορισμού, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων. Το κράτος να καλύψει πλήρως τις ασφαλιστικές τους εισφορές. Οριστική κατάργηση των εισφορών για τον κλάδο υγείας και των χρεών που αντιστοιχούν σε αυτές.

•    Αρκετά ταΐσαμε τις τράπεζες. Αναστολή όλων των δανειακών υποχρεώσεων, δόσεων και ρυθμίσεων στις τράπεζες, για όλους τους α/α και τα λαϊκά στρώματα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, μέχρι το Σεπτέμβρη. Η αναστολή να αφορά το σύνολο των οφειλόμενων ποσών, κεφάλαιο και τόκους.

•    Αναστολή των ρυθμίσεων για οφειλές προς τη ΔΕΗ ή άλλους ιδιώτες παρόχους και προς άλλες πρώην ΔΕΚΟ μέχρι το Σεπτέμβρη. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα καραντίνας

•    Αναστολή κάθε είδους μέτρων αναγκαστικής είσπραξης -κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, δεσμεύσεις λογαριασμών- που βρίσκονται σε εξέλιξη ή έχουν δρομολογηθεί για χρέη προς Δημόσιο και ιδιώτες μέχρι το τέλος του χρόνου. Απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας

•    Απαλλαγή όλων των α/α από δημοτικά τέλη για 6 μήνες. Απαλλαγή από τα ενοίκια όσων μισθώνουν δημοτικές ή κρατικές εγκαταστάσεις και παραμένουν κλειστοί με κρατική απόφαση πχ για κυλικεία σχολείων, δημοτικά αναψυκτήρια κλπ. Επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων σε λογικά πλαίσια χωρίς επιπρόσθετη επιβάρυνση τελών.

•    Διαγραφή τόκων, προστίμων και του 30% του υπολοίπου χρέους στην εφορία και τις τράπεζες.

•    Χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όλους τους επαγγελματίες που έκλεισαν ή θα κλείσουν την επιχείρησή τους χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις. Δεν θα αφήσουμε τους συναδέλφους μας ανυπεράσπιστους.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

Υ.Γ. Προς την Διοίκηση Παχατουρίδη, τα διεκδικούμε όλα, μην τα βάλετε σε κληρωτίδα.

3 ΙΟΥΝΗ ΥΨΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ – ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΙΣ 19:30»

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μπαράζ εμπρησμών σε αυτοκίνητα στα Εξάρχεια (vid)

Peristeri News

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Leave a Comment