PeristeriNews.gr
Οικονομία

Τα ποσά που θα συνεισφέρει κάθε χώρα της Ευρωζώνης στο ESM (πίνακας)


Αισιοδοξία σκόρπισε στις αγορές η χτεσινή απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γερμανίας.

Αισιοδοξία σκόρπισε στις αγορές η χτεσινή -θετική με αστερίσκους- απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γερμανίας που άνοιξε το δρόμο για την δημιουργία του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) το οποίο θα έχει κεφάλαια 620 δισ. ευρώ.

Το ESM θα εφοδιαστεί από τις χώρες-μέλη της Ευρωζώνης με τεράστια κεφάλαια (θα φτάσουν τα 700 δισ. ευρώ) μέχρι τα μέσα του 2014. Τα κεφάλαια αυτά αποτελούνται από μετρητά και εγγυήσεις και θα χρησιμοποιούνται για παροχή οικονομικής βοήθειας σε χώρες-μέλη του ευρώ που αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Οι αποφάσεις θα λαμβάνονται από συμβούλιο το οποίο θα αποτελείται από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Κάθε χώρα θα συμμετάσχει στα κεφάλαια του ESM με ένα ποσό ανάλογο του ΑΕΠ της. Τα μεγαλύτερα βάρη θα σηκώσουν η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία, οι οποίες θα δώσουν το 64% των κεφαλαίων του νεοσύστατου Μηχανισμού. Και η Ελλάδα όμως θα κληθεί να συνεισφέρει με σχεδόν 20 δισεκατομμύρια ευρώ. Από αυτά, σε μετρητά θα δοθούν τα 2,254 δισ. ενώ τα υπόλοιπα σε εγγυήσεις.

Δείτε τον πίνακα:

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μειώθηκαν δάνεια και καταθέσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Φορολοταρία Ιανουαρίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Leave a Comment