PeristeriNews.gr
Πολιτική

Προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας δείχνει νέα δημοσκόπηση



Προβάδισμα 1,9% δίνει στη Νέα Δημοκρατία νέα δημοσκόπηση της GPO.

Προβάδισμα 1,9% δίνει στη Νέα Δημοκρατία νέα δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό του Mega, στην οποία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ένα 21,9% στην πρόθεση ψήφου έναντι 20,1% του ΠΑΣΟΚ.

Στην πρόθεση ψήφου ακολουθεί το ΚΚΕ με 9,2%, ο ΛΑΟΣ με 6,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ με 4%. Υψηλό το ποσοστό όσων δηλώνουν πως προτίθενται να ψηφίσουν λευκό (19,1%) ενώ οι αναποφάσιστοι βρίσκονται στο 10,8%.

Την ίδια στιγμή όμως, το 55,2% λέει «όχι» στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ενώ το 39% τις θεωρεί θετικό ενδεχόμενο.

Παρά το προβάδισμα της ΝΔ στην πρόθεση ψηφου όμως, ο Γιώργος Παπανδρέου διατηρεί το προβάδισμά του έναντι του Αντώνη Σαμαρά στην ερώτηση για το ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός: Το 32,1% θεωρεί καταλληλότερο τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ έναντι του 27,1% για τον πρόεδρο της ΝΔ -διαφορά πάντως μειωμένη σε σύγκριση με την προηγούμενη παρόμοια δημοσκόπηση.

Το 58,8% βλέπει αρνητικά τον πρόσφατο ανασχηματισμό, έναντι του 40% που τον αξιολογεί θετικά ή μάλλον θετικά. Την ίδια στιγμή όμως, η τοποθέτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου στο υπουργείο Οικονομικών αξιολείται θετικά από το 60,7% των ερωτηθέντων, έναντι του 36,3% που την βλέπει αρνητικά.

Αυτό φαίνεται πως βρίσκεται σε συνάρτηση με την προσδοκία πως η νέα ηγεσία του υπορυγείου Οικονομικών θα αλλάξει τον σχεδιασμό της οικονομικής πολιτικής: Ένα 40,3% των ερωτηθέντων εκτιμά πως ο Ευ.Βενιζέλος έχει τέτοια περιθώρια, ενώ το 58,1% πιστεύει το αντίθετο.

Παράλληλα, η πλειονότητα των ερωτηθέντων -το 66,3%- θεωρεί πως το Μεσοπρόθεσμο δεν είναι κατάλληλο για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, έναντι του 23,4% που πιστεύει πως τα μέτρα μπορούν να την αντιμετωπίσουν.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας – Κατάρ

Peristeri News

Συρεγγέλα στο Περιστέρι: Στις 9 Ιουνίου η Δυτική Αθήνα στέλνει ηχηρό μήνυμα στήριξης της ΝΔ

Peristeri News

Δ. Μιχαηλίδου: Όλοι οι συμπολίτες μας με οφειλές έως 30.000 ευρώ μπορούν πλέον να λάβουν σύνταξη

Peristeri News

Leave a Comment