PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Τα εκπαιδευτήρια Σ. Αυγουλέα-Λιναρδάτου στο «F1 in schools»


Την Πέμπτη 14 Ιουνίου τα Εκπαιδευτήρια Σ. Αυγουλέα-Λιναρδάτου με τις ομάδες «Ground Force Project» και «Avgoulea Racers» συμμετέχουν στην τελική φάση του εκπαιδευτικού προγράμματος «F1 in Schools» (Φόρμουλα 1 στα Σχολεία) που πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων Ελληνογερμανική Αγωγή.

Την Πέμπτη 14 Ιουνίου τα Εκπαιδευτήρια Σ. Αυγουλέα-Λιναρδάτου με τις ομάδες «Ground Force Project» και «Avgoulea Racers» συμμετέχουν στην τελική φάση του εκπαιδευτικού προγράμματος «F1 in Schools» (Φόρμουλα 1 στα Σχολεία) που πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων Ελληνογερμανική Αγωγή. Το πρόγραμμα υλοποιείται με τη συμμετοχή της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, της εταιρείας SETApps και των εκπαιδευτηρίων Ελληνογερμανική Αγωγή. Επίσημοι Χορηγοί του προγράμματος είναι οι SeitanF1, Solidworks και Denford.

Το «F1 in Schools» στο οποίο τα εκπαιδευτήρια Σ. Αυγουλέα-Λιναρδάτου αναδείχθηκαν πρωταθλητές Ελλάδος το 2011, είναι ένας παγκόσμιος εκπαιδευτικός διαγωνισμός που πραγματοποιείται εδώ και δώδεκα χρόνια με τη συμμετοχή 20.000 σχολικών μονάδων και 360.000 μαθητών από 38 χώρες, ενώ τα τεκταινόμενα παρακολουθούν 20.000.000 μαθητές απ όλο τον κόσμο.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο απευθύνεται σε μαθητές ηλικίας από 9 έως 19 ετών με βασικό σκοπό να τους εμπνεύσει στη χρήση νέων τεχνολογιών και να τους εισάγει με δημιουργικό τρόπο στο μαγικό κόσμο της επιστήμης και των συναρπαστικών εφαρμογών της. Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, οι μαθητές και οι συντονιστές εκπαιδευτικοί τους, λαμβάνοντας υπόψη τους γνώσεις των Φυσικών Επιστημών, της Πληροφορικής, της Μηχανικής και των Μαθηματικών, αναλαμβάνουν να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν ένα μοντέλο αγωνιστικού αυτοκινήτου F1. Παράλληλα, βασικά κριτήρια αξιολόγησης της προσπάθειας των μαθητών αποτελούν η εύρεση χορηγών, η προβολή και ο τρόπος παρουσίασης της ομάδας τους, αναπτύσσοντας με αυτό τον τρόπο και άλλες εξίσου σημαντικές δεξιότητες και ικανότητες.

Οι ομάδες «Ground Force Project» και «Avgoulea Racers» συμμετέχουν με την υποστήριξη του Δήμου Περιστερίου και τη χορηγία και ευγενική υποστήριξη των εταιρειών:

ΑCE INOX

ΑNELIXI

FERRARI STORE

GREEN JET

KONICA MINOLTA

STEELMAX

ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ

ΟΜΙΛΟΣ ΧΑΡΑΓΚΙΩΝΗ

ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΥΓΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ AVIN-ΑΝΔΡΙΑΝΕΣΗΣ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΚΩΣΤΑ ΓΚΙΒΙΣΗ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

Οι νικητές του διαγωνισμού το Σεπτέμβριο θα διαγωνιστούν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο στο Άμπου Ντάμπι.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κυριακή του Πάσχα, Χριστός ανέστη

Peristeri News

Το Άγιο Φως έφτασε στην Ελλάδα – Πως θα μοιραστεί σε όλη την Επικράτεια

Peristeri News

Υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας η τελετή αφής του Αγίου Φωτός (vid)

Peristeri News

Leave a Comment