PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Τα εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου στηρίζουν το MDA ΕΛΛΑΣ


Tα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου, μέσω του φιλανθρωπικού  Χριστουγεννιάτικου Bazaar, που διοργανώνουν στις 11,12,και 13 Δεκεμβρίου, στέκονται αρωγοί στο MDA ΕΛΛΑΣ.

To MDA EΛΛΑΣ-ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΝΕΥΡΟΜΥΪΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ είναι το ελληνικό τμήμα του MDA, του μεγαλύτερου μη κερδοσκοπικού οργανισμού υγείας στον κόσμο που προωθεί και υποστηρίζει την έρευνα στα αίτια και στις αποτελεσματικές θεραπείες των νευρομυϊκών παθήσεων.

Το  MDA σήμερα υποστηρίζει περισσότερα από 250 προγράμματα αποκαταστάσης σε όλο τον κόσμο, ενώ στην Ελλάδα, εκτός άλλων, συνέβαλε στη δημιουργία των Ειδικών Μονάδων Νευρομυϊκών Παθήσεων του Νοσοκομείου Παίδων “Η Αγία Σοφία”, του Νοσοκομείου “ΑΧΕΠΑ” και του Νοσοκομείου Πάτρας, ενώ πρόσφατα απέκτησε το «ΣΠΙΤΙ»,  μία μονάδα στην οποία παρέχονται υπηρεσίες που στηρίζονται στις αρχές της ανακουφιστικής φροντίδας.

Στο πλαίσιο αυτό την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου αντιπροσωπεία μαθητών του Γυμνασίου και του Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων επισκέφτηκε το  MDA HELLAS, προκειμένου να ενημερωθούν για το ιδιαίτερα σημαντικό έργο του σωματείου.

Οι μαθητές του Σχολείου είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον χρυσό παραολυμπιονίκη στο αγώνισμα Boccia  Γρηγόρη Πολυχρονίδη, και να μάθουν για τις ιδιαιτερότητες του αθλήματος αλλά για τις συνθήκες διαβίωσης των ατόμων με Νευρομυϊκές Παθήσεις.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα χτύπησαν οι καμπάνες για τους 57 νεκρούς των Τεμπών

Peristeri News

Δύο πυροτεχνουργοί του στρατού ανάμεσα στους συλληφθέντες από την αντιτρομοκρατική

Peristeri News

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Leave a Comment