PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Τα 8+2 συμβόλαια που «καίνε» εν όψει καλοκαιριού


Καλές οι μεταγραφές, καλές και οι προσθήκες, αλλά το παν σε έναν αθλητικό οργανισμό είναι ο προγραμματισμός και η βάση παικτών που έχει μια ομάδα, παράγοντες στους οποίους ο Ατρόμητος ποντάρει όλα αυτά τα χρόνια.

Δεν είναι μάλιστα υπερβολή να ειπωθεί ότι παρά την περσινή παρένθεση, αν και εκείνο το καλοκαίρι παρατηρήθηκε η πιο μεγάλη ενίσχυση, όλα αυτά τα χρόνια που ο Ατρόμητος είχε μια σταθερή πορεία, ο προγραμματισμός και η βάση παικτών που είχε δημιουργηθεί αποτέλεσαν το «κλειδί» της επιτυχίας.

Στο πλαίσιο αυτό, η διοίκηση γνωρίζει πάρα πολύ καλά ότι το καλοκαίρι του 2017 θα είναι μια χρονική περίοδος μεγάλων αποφάσεων, καθώς ούτε λίγο-ούτε πολύ εκπνέουν 11 συμβόλαια, χωρίς φυσικά όλες οι περιπτώσεις να είναι ίδιες.

Αρχικά, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος δεν αποκλείεται να αποχωρήσει ακόμα και από τον Ιανουάριο εφόσον βρει και ο ίδιος μια ομάδα που να τον καλύπτει σε προσωπική φιλοδοξία και κίνητρο, οπότε αυτομάτων τα συμβόλαια που ολοκληρώνονται σε ένα εξάμηνο είναι 10. Σε τρία από αυτά, ο Ατρόμητος έχει την κατάσταση στα χέρια του, καθώς έχει προβλέψει οψιόν ανανέωσης, που ναι μεν στο εξωτερικό μπορεί να μην αναγνωρίζεται, αλλά είναι τέτοια η σχέση μεταξύ παικτών-διοίκησης, που δεν τίθεται το παραμικρό ζήτημα.

Συγκεκριμένα, το καλοκαίρι τα συμβόλαια των Μαρτίν Τόνσο (υπάρχει μεγάλη σιγουριά), Δημήτρη Λημνιού και Ντμίτρι Μπάγκα εκπνέουν, αλλά είναι δεδομένο ότι στις περιπτώσεις των δύο πρώτων θα προκύψει η ανανέωση της συνεργασίας. Σε ό,τι αφορά τον Λευκορώσο, είναι πολύ πρώιμο να ειπωθεί το οτιδήποτε, αφού σε αυτή την περίπτωση θα παίξει ρόλο η εισήγηση του προπονητή, που τον εμπιστεύεται ενώ ανάλογα ισχύουν και με τον Γκορμπούνοφ, που παρά το γεγονός ότι δεν έχει οψιόν στο συμβόλαιό του, το μέλλον του θα ξεκαθαριστεί προς το καλοκαίρι.

Έπειτα, υπάρχει ένα γκρουπ παικτών, που έχουν συνδέσει το όνομά του με τις πιο υψηλές «πτήσεις» της ομάδας και στο θέμα της ανανέωσης, ίσως το τελευταίο που θα παίξει ρόλο είναι η αγωνιστική προσφορά. Νίκος Λαζαρίδης, Χαβιέρ Ούμπιντες και Εντουάρντο Μπρίτο (μέσα και ο Φυτανίδης, αλλά έχει ακόμα σε ισχύ συμβόλαιο μέχρι το 2018) αποτελούν κεφάλαια, που η συνεισφορά τους στην ιστορία του Ατρόμητου, πρέπει να διδάσκεται στις Ακαδημίες. Ο Γιάννης Κοντοές ναι μεν δεν έχει τα ίδια χρόνια παρουσίας στο Περιστέρι, ωστόσο του αναγνωρίζεται από όλες τις πλευρές, ότι όποτε έχει κληθεί να προσφέρει το κάνει, ενώ ποτέ δεν έχει εκφράσει παράπονο για το οτιδήποτε.

Τέλος, οι περιπτώσεις του Μαριάνο Μπίτολο και του Αντονί Λε Ταλέκ είναι διαφορετικές και η καθεμία ιδιαίτερη για διαφορετικούς λόγους. Ο Αργεντινός είναι δεδομένο ότι θα συγκεντρώσει ενδιαφέρον πάνω του (υπήρξε το καλοκαίρι κρούση από ομάδα της Γαλλίας, ενώ και το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού είναι… διαχρονικό) και οι Περιστεριώτες θα πρέπει να κινηθούν δυναμικά, αποφασιστικά και γρήγορα, αν δεν θέλουν να τον χάσουν… τσάμπα ή με κάποιο μικροποσό.

Σε ό,τι αφορά τον Αντονί Λε Ταλέκ, που πριν από τον τραυματισμό του ήταν ο καλύτερος παίκτης της ομάδας μαζί με τον Χαβιέρ Ούμπιντες, τα πράγματα έχουν αλλάξει άρδην συγκριτικά με όσα έγιναν το καλοκαίρι, που βρέθηκε πολύ κοντά στην έξοδο, αλλά και πάλι δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι και ο ίδιος θα θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα, αναζητώντας ίσως την επιστροφή στην πατρίδα του. Άλλωστε, και ο Ατρόμητος με το συμβόλαιο που έχει ο Γάλλος θεωρεί ότι θα μπορέσει να βρει κάτι καλύτερο στην αγορά.

Αναλυτικά τα εν ισχύ συμβόλαια στον Ατρόμητο:

1. Αντρέι Γκορμπούνοφ – Μέχρι το 2017
2. Νίκος Παπαδόπουλος – Μέχρι το 2019
1. Χρήστος Θεοδωράκης – Μέχρι το 2019
2. Κυριάκος Κιβρακίδης – Μέχρι το 2019
3. Σωκράτης Φυτανίδης – Μέχρι το 2018
4. Νίκος Λαζαρίδης – Μέχρι το 2017
5. Μαριάνο Μπίτολο – Μέχρι το 2017
6. Γιάννης Κοντοές – Μέχρι το 2017
7. Αλέξανδρος Κατράνης – Μέχρι το 2020
8. Γιώργος Ζησόπουλος – Μέχρι το 2018
9. Σπύρος Γκουγκούδης – Μέχρι το 2018
10. Ντμίτρι Μπάγκα – Μέχρι το 2017 (με οψιόν ανανέωσης από την ομάδα μέχρι το 2018)
11. Χαβιέρ Ούμπιντες – Μέχρι το 2017
12. Πολ Κεϊτά – Μέχρι το 2018
13. Σπύρος Νάτσος – Μέχρι το 2019
14. Δημήτρης Λημνιός – Μέχρι το 2017 (με οψιόν ανανέωσης από την ομάδα μέχρι το 2019)
15. Εντουάρντο Μπρίτο – Μέχρι το 2017
16. Μαρτίν Τόνσο – Μέχρι το 2017 (με οψιόν ανανέωσης από την ομάδα μέχρι το 2018)
17. Θωμάς Βασιλείου – Μέχρι το 2019
18. Νικολά Ντιγκινί – Μέχρι το 2018
19. Αντονί Λε Ταλέκ – Μέχρι το 2017
20. Δημήτρης Παπαδόπουλος – Μέχρι το 2017
21. Μιχάλης Μπαστακός – Μέχρι το 2018

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τέλος από τον Ατρόμητο ο Σάσα Ίλιτς

Peristeri News

Στην 4η θέση του Basketball Champions League το Περιστέρι (pics)

Peristeri News

Ήττα του Ατρόμητου στο Αγρίνιο – Ένα ματς για την ολοκλήρωση των playouts

Peristeri News

Leave a Comment