PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Τα 5 μεγαλύτερα έργα στο Περιστέρι τα τελευταία χρόνια


Είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια το Περιστέρι έχει ανέβει πολλά επίπεδα σε σχέση με παλιότερα και σε αυτό βοήθησαν μεγάλα έργα που έγιναν και αναβάθμισαν την πόλη.

Αυτά τα έργα προήλθαν είτε από κρατικούς είτε από ευρωπαϊκούς οικονομικούς πόρους αλλά ουσιαστικά έδωσαν μια υπεραξία στο Περιστέρι κάνοντας το, τόπο προορισμού για πολίτες από άλλες περιοχές.

1. ΜΕΤΡΟ

dimarxeio_peristeriou_metro_peristeri

Αδιαμφισβήτητα το μεγαλύτερο έργο που έχει γίνει σε ολόκληρη την Αττική. Το Περιστέρι έχοντας τρείς σταθμούς ΜΕΤΡΟ στα χωροταξικά όρια του, αποκτά τη δυνατότητα προσέλκυσης περισσότερων επισκεπτών από άλλες περιοχές. Οι σταθμοί ΜΕΤΡΟ «Ανθούπολη» και «Περιστέρι» συνδέουν ολόκληρη την Αθήνα με το Άλσος και το Δημαρχείο της πόλης αντίστοιχα κάτι που όπως έχει φανεί ενισχύει την παρουσία του κόσμου από περιοχές εκτός του Περιστερίου. Βέβαια το μεγάλο θετικό του ΜΕΤΡΟ στην πόλη δεν είναι άλλο από την καθημερινή διευκόλυνση χιλιάδων συμπολιτών μας για να φτάσουν και να επιστρέψουν από τις δουλειές τους.

 

2. ΑΛΣΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

alsos_peristeriou_kosmos

Με τη βοήθεια του Δήμου Περιστερίου έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια σε σημείο συνάντησης για πολλούς συμπολίτες μας αφού κατά την καλοκαιρινή περίοδο πραγματοποιούνται εκατοντάδες εκδηλώσεις. Εκτός από τις εκδηλώσεις είναι και ένας υπέροχος χώρος χαλάρωσης και ηρεμίας προσφέροντας στον επισκέπτη τη δυνατότητα να περπατήσει, να τρέξει και γενικά να βγει έξω από το σπίτι του. Μέσα στο Άλσος θα βρείτε αρκετά σιντριβάνια, μια μεγάλη παιδική χαρά, ένα δωρεάν υπαίθριο γυμναστήριο και πολλούς χώρους ανάπαυσης. Θα το βρείτε περπατώντας περίπου 200 μέτρα από το σταθμό ΜΕΤΡΟ της Ανθούπολης.

 

3. 11ος Βρεφονηπιακός σταθμός (Τσαλαβούτα)

11os_vrefonhpiakos_stathmos_peristeriou

Χωρίς να φανεί υπερβολή μπορούμε να χαρακτηρίσουμε τον ολοκαίνουριο σταθμό ως το στολίδι της Τσαλαβούτα. Λειτούργησε φέτος για πρώτη φορά και σίγουρα ανέβασε το επίπεδο στην υποβαθμισμένη περιοχή του Περιστερίου που μέχρι πρότινος είχε να επιδείξει μόνο εργοστάσια. Σε συνδυασμό με το μικρό άλσος και τα γήπεδα Τένις, ο βρεφονηπιακός σταθμός αποτελεί μια προστιθέμενη αξία για την πόλη μας αφού χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία του πρότυπα τελευταίας τεχνολογίας και αυτό γίνεται αντιληπτό με μια βόλτα στους πανέμορφους δύο ορόφους του κτιρίου. Έργο παράδειγμα προς μίμηση για μελλοντικές κατασκευές βρεφονηπιακών σταθμών.

 

4. Βιοκλιματική ανάπλαση στο Βόρειο Περιστέρι

vioklimatiko_xwrafa_nyxterinh

Με την πρόσφατη ανάπλαση της Κηπούπολης, της Χρυσούπολης και του Ιεροθέου στην κυριολεξία αλλάζει το κλίμα σε αυτές τις περιοχές. Η βιοκλιματική ανάπλαση στο βόρειο Περιστέρι αναμένεται να αλλάξει τον τρόπο ζωής στους κατοίκους της περιοχής, αφού τα έργα που έγιναν στο σημείο με τοποθέτηση γεωενναλακτών και ψυχρών υλικών, σκοπεύουν σε αυτό. Μαζί με τις κλιματικές διαμορφώσεις οι πολίτες της περιοχής θα έχουν πλέον την ευκαιρία να απολαύσουν τρείς νέες πλατείες, δύο παιδικές χαρές, πράσινους χώρους περιπάτου, δεκάδες καθιστικά κ.α. Ένα από τα μεγαλύτερα έργα στο Περιστέρι που εκτείνεται σε μέγεθος περίπου 200 στρεμμάτων.

 

5. Κολυμβητήριο Λόφου Αξιωματικών

Kolymvhthrio_Lofou_Aksiwmatikwn_prosopsh

Πρόκειται για το δεύτερο κολυμβητήριο που αναμένεται να λειτουργήσει στην πόλη και οι κάτοικοι του Λόφου περιμένουν εναγωνίως το άνοιγμα του. Έχει κατασκευαστεί με τα πιο σύγχρονα ευρωπαϊκά πρότυπα και θα χρειάζεται για τη λειτουργία του περίπου το μισό κόστος από το έτερο κολυμβητήριο της πόλης. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη φάση της αδειοδότησης και παραμένει ακόμα άγνωστη η ημερομηνία λειτουργίας. Οι πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι θα ανοίξει τις πύλες του το ερχόμενο καλοκαίρι.

Τα παραπάνω αποτελούν πέντε από τα μεγαλύτερα έργα που έχουν αναβαθμίσει αισθητά την πόλη και τις γειτονιές της και σίγουρα υπάρχουν ακόμα περισσότερα που δεν αναφέρθηκαν. Κάλλιστα θα μπορούσαν να αναφερθούν το Δημαρχείο, η Αιμιλίου Βεάκη, το Κέντρο Υγείας, η 1η παιδική χαρά κ.α.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Leave a Comment