PeristeriNews.gr
Πολιτική

Β. Λεβέντης: Πρώτα συναίνεση και μετά Διάσκεψη


Η απόφαση της κυβέρνησης να προτείνει ως επικεφαλής του ΕΣΡ τον Βύρωνα Πολύδωρα «δεν ήταν και πρόταση με σκοπό την ευτυχή κατάληξη του ζητήματος», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Πρώτα επιτυγχάνεις συναίνεση και μετά συγκαλείς Διάσκεψη. Όταν συγκαλείς διάσκεψη και ο καθένας λέει το δικό του, τι τη συγκαλείς; Για να γελοιοποιήσεις και την έννοια της διαδικασίας;» διερωτήθηκε ο κ. Λεβέντης και πρόσθεσε: «Βάζεις έναν που έχει προδώσει τη Ν.Δ., που έχει πει υπέρ της Χρυσής Αυγής, που έχει εγκωμιάσει τον Παππά ότι έκανε καλό νόμο –έναν νόμο που κρίθηκε αντισυνταγματικός- τον βάζεις και λες ότι ανήκει στον απέναντι και περιμένεις να τον ψηφίσουν;».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων πρότεινε να επιλεγούν «άτομα που έχουν φύγει πια από την πολιτική και που έχουν μία στοιχειώδη σοβαρότητα» όπως ο Σταύρος Δήμας ή ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος. «Ο Τσίπρας να μην προτείνει ονόματα και να περιμένει από τους άλλους να ψηφίζουν, να συνεννοηθεί με τους άλλους. Αντί ο πρωθυπουργός να δίνει ονόματα και να περιμένει πώς αντιδρούν οι άλλοι, να πάρει τηλέφωνο τον Μητσοτάκη και να του πει: Παίρνω πίσω τον νόμο Παππά, εν ανάγκη διώχνω και τον υπουργό, έναν υπουργό που όντως παρέβη τον νόμο» πρόσθεσε.

«Να παρθεί πίσω ο νόμος Παππά και να ζητήσουμε από τη Ν.Δ. να μας πει ένα όνομα. Σ’ αυτή την περίπτωση η Ν.Δ. δεν μπορεί να πει όχι, γιατί αν πει όχι εκτίθεται» είπε, υπογραμμίζοντας: «Όλος ο νόμος Παππά πρέπει να πάει πίσω, γιατί το σκεπτικό αυτού του νόμου ήταν να παραμερίσουμε το ΕΣΡ».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μ. Βορίδης: Τα ονόματα πρέπει να σβηστούν από το Σύνταγμα

Peristeri News

Χρ. Σταϊκούρας: Χρειαζόμαστε μια διετία για την οριστική αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου

Peristeri News

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Leave a Comment