PeristeriNews.gr
Πολιτική

Σύσκεψη υπό τον Σαμαρά για τον ενιαίο φόρο στα ακίνητα


Μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν ακόμα και στο εσωτερικό της ΝΔ.

Μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν ακόμα και στο εσωτερικό της ΝΔ ο Πρωθυπουργός έχει καλέσει στο Μαξίμου στις 7 το απόγευμα το Οικονομικό επιτελείο.

Ο Αντώνης Σαμαράς στην συνάντηση που θα έχει με τους Γ. Στουρνάρα και Χρ. Σταικούρα θα προσπαθήσουν να βρουν την «χρυσή τομή» ενώ οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν από τον υπουργό Οικονομικών την ερχόμενη εβδομάδα.

Ωστόσο μετά την τηλεοπτική παρέμβαση του Γιάννη Στουρνάρα τα πνεύματα στο «γαλάζιο» στρατόπεδο δείχνουν τουλάχιστον στο προσκήνιο να είναι σαφώς πιο ήρεμα σε σχέση με χθες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκη μπορεί να επέμεινε στην θέση του αλλά ήταν ηπιότερος σε σχέση με τα όσα είχε πει στην βουλή, ενώ τον Μ. Βορίδη τον κάλυψαν οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών.

Στη σημερινή συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής με εκπροσώπους των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση υπό τον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη, οριστικές αποφάσεις δεν υπήρξαν, ενώ η επιτροπή αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου την επόμενη εβδομάδα.

Προέκυψε όμως συμφωνία των κ. Αντώνη Παναγόπουλου και Απόστολου Βεζυρόπουλου από τη Ν.Δ., Ανδρέα Μακρυπίδη από το ΠΑΣΟΚ και Δημήτρη Χατζησωκράτη, Γιώργο Ιωαννίδη, από τη ΔΗΜΑΡ, με τον υφυπουργό Οικονομικών για την καθιέρωση αφορολόγητου ορίου στον ενιαίο φόρο ακινήτων.

Το ύψος του αφορολόγητου δεν ορίστηκε, αν και στο τραπέζι είχαν τεθεί δύο προτάσεις για αφορολόγητο, 50.000 ή 100.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μ. Βορίδης: Τα ονόματα πρέπει να σβηστούν από το Σύνταγμα

Peristeri News

Χρ. Σταϊκούρας: Χρειαζόμαστε μια διετία για την οριστική αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου

Peristeri News

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Leave a Comment