PeristeriNews.gr
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Απροστάτευτοι οι εργαζόμενοι εν μέσω καύσωνα


Δριμεία επίθεση προς την κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας, εξαπέλυσε με σημερινή ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την απασχόληση των εργαζομένων εν μέσω καύσωνα. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «είναι εξαιρετικά ανησυχητικό ότι μετράμε ήδη δυο θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα που συνδέονται άμεσα με την έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες».

Ακόμη, σε άλλο σημείο του κειμένου, η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει ότι «σε ένα καθεστώς γενικευμένης παραβατικότητας οι πολιτικές επιλογές απαξίωσης της Επιθεώρησης Εργασίας έχουν αφήσει τους εργαζόμενους μόνους τους» και ασκεί δριμεία κριτική στο υπουργείο Εργασίας, λέγοντας ότι «αναλώνεται στην επικοινωνιακή διαχείριση μιας ζοφερής πραγματικότητας».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Το εκτυλισσόμενο κύμα καύσωνα συνοδεύεται από ανησυχητικά υψηλό αριθμό καταγγελιών για έκθεση εργαζόμενων σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες. Με τις πιο ευάλωτες και επισφαλείς κατηγορίες εργαζόμενων να είναι αυτές που για μια ακόμα φόρα βρίσκονται απροστάτευτοι. Οι ακραίες καιρικές συνθήκες όμως δεν οδηγούν από μονές τους σε μια τόσο ακραία πραγματικότητα. Το ότι η εφαρμογή των μέτρων υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς είναι σε οριακό σημείο επιβεβαιώνεται δυστυχώς με την εκρηκτική άνοδο των εργατικών ατυχημάτων την φετινή χρόνια.

Είναι εξαιρετικά ανησυχητικό ότι μετράμε ήδη δυο θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα που συνδέονται άμεσα με την έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες. Και στις δύο περιπτώσεις οι εργαζόμενοι ανήκαν σε ευπαθείς ομάδες και έχρηζαν αυξημένης προστασίας που απουσίαζε, αποκαλύπτοντας με τραγικό τρόπο πως το καθεστώς ασυδοσίας που κινδυνεύει να γίνει κανονικότητα.

Σε ένα καθεστώς γενικευμένης παραβατικότητας οι πολιτικές επιλογές απαξίωσης της Επιθεώρησης Εργασίας έχουν αφήσει τους εργαζόμενους μόνους τους. Την ίδια στιγμή το Υπουργείο Εργασίας αναλώνεται στην επικοινωνιακή διαχείριση μιας ζοφερής πραγματικότητας. Με τόση αγωνία για το δίκιο των εργαζόμενων που όπως είδαμε στην υπόθεση της Ρόδου καταλήγει να νομιμοποιεί αντί να τιμωρεί καταχρηστικές συμπεριφορές».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα είναι πάντα με την πλευρά του Διεθνούς Δικαίου

Peristeri News

Leave a Comment