PeristeriNews.gr
Καιρός

Συννεφιά και τοπικές βροχές


Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο, με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το βόρειο Αιγαίο, τις Σποράδες και πιθανώς τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, κυρίως στη Στερεά και την Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Ειδικότερα, στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές, κυρίως στα δυτικά και στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, κυρίως μέχρι αργά το απόγευμα. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι πιθανώς κατά τόπους έντονα, κυρίως στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως μέχρι το απόγευμα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στις Σποράδες, κυρίως τις πρωινές ώρες και πιθανώς στις υπόλοιπες περιοχές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος. Βαθμιαία τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων ή μεμονωμένων καταιγίδων, κυρίως στην Κρήτη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Βόρειοι, βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 32 και στην Κρήτη κατά τόπους 34 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγίου λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, κυρίως στα βόρεια μέχρι το απόγευμα. Στα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Πρόγνωση για αύριο Δευτέρα 30 Ιουλίου 2018

Καιρός: Στη Χαλκιδική, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανόν πρόσκαιρα στα ηπειρωτικά και κυρίως στη Μακεδονία, τη δυτική και κεντρική Στερεά και την Πελοπόννησο να είναι κατά τόπους ισχυρά. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Σε μικρή άνοδο στα δυτικά.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές

Peristeri News

Αίθριος καιρός τη νύχτα τοπικές βροχές

Peristeri News

Νεφώσεις αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας

Peristeri News

Leave a Comment