PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Συνελήφθησαν διαρρήκτες σπιτιών που στόχευαν ηλικιωμένους


Δύο Αλβανοί, ηλικίας 26 και 28 ετών, συνελήφθησαν για ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων, αλλά και για κλοπές σε σπίτια, ενώ αναζητούνται συνεργοί τους.

Μάλιστα, ταυτοποιήθηκαν ως οι δράστες της πρόσφατης διάρρηξης στην κατοικία του πρέσβη του Μαρόκου, στο Παλαιό Ψυχικό, από όπου πήραν και το αυτοκίνητό του.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες εντόπιζαν οικίες και αργά το βράδυ ή τις πρώτες πρωινές ώρες παραβίαζαν τα παράθυρα ή τις πόρτες και έμπαιναν σε αυτές, με καλυμμένα τα πρόσωπά τους. Στη συνέχεια, αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και τιμαλφή, ενώ κατά τη διαφυγή τους αφαιρούσαν, με τα κλειδιά που έβρισκαν, τα αυτοκίνητα των παθόντων.

Χαρακτηριστικό γνώρισμα της δράσης των μελών της σπείρας ήταν η βία που ασκούσαν στα θύματά τους σε περίπτωση που γίνονταν αντιληπτά. Την ίδια τακτική ακολουθούσαν και στις περιπτώσεις όπου τα θύματα ήταν ηλικιωμένοι, με σκοπό να τους εξαναγκάσουν να αποκαλύψουν τα σημεία που έκρυβαν τα χρήματά τους. Τα κλοπιμαία διοχετεύονταν άμεσα σε δίκτυο κλεπταποδόχων.

Από την έως τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί τρείς ληστείες, εκ των οποίων οι δύο σε βάρος ηλικιωμένων και μία σε πρατήριο υγρών καυσίμων στη Χαλκιδική, καθώς και δεκατρείς περιπτώσεις κλοπών σε οικίες στην Αττική και την Καλαμάτα.

Σημειώνεται ότι ο 26χρονος είχε συλληφθεί στο παρελθόν για παράβαση των νόμων περί ναρκωτικών και αλλοδαπών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή, ενώ η έρευνα συνεχίζεται.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ξεκίνησε και επίσημα η αντιπυρική περίοδος

Peristeri News

Δεν θα πραγματοποιηθεί δρομολόγιο Πειραιάς-Ηράκλειο της ΑΝΕΚ

Peristeri News

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα

Peristeri News

Leave a Comment