PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Η πρόκριση πήρε αναβολή για… Σπάρτη



Δίνοντας ευκαιρία σε παίκτες που δεν είχαν μεγάλο χρόνο συμμετοχής και αφού έμεινε πίσω στο σκορ από αυτογκόλ του Καρασαλίδη (51’), ο Ατρόμητος τελικά πήρε το βαθμό στην έδρα των Τρικάλων (1-1) και η υπόθεση-πρόκριση πήρε αναβολή για το ματς κόντρα στη Σπάρτη. Δεν μέτρησε κανονικό γκολ του Μπαστακού στο 78’ για το 1-2.

Την εξασφάλιση της πρόκρισης σε συνδυασμό με την πρωτιά του ομίλου του είχε ως στόχο ο Ατρόμητος στα Τρίκαλα, αλλά ταυτόχρονα ο Νταμίρ Κάναντι έπρεπε να ξεκουράσει και βασικούς ποδοσφαιριστές, δίνοντας ευκαιρίες σε όσους δεν είχαν αγωνιστεί πολύ, εν όψει του ματς με την Ξάνθη.

Τελικά, οι Περιστεριώτες πήραν τον βαθμό, μένοντας στο 1-1 κόντρα στους Θεσσαλούς, που τους διατηρεί σε πλεονεκτική θέση, ωστόσο η εξασφάλιση για την πρόκριση στους «16» πήρε αναβολή για την τελευταία αγωνιστική στην έδρα της Σπάρτης. Κέρδος για το «αστέρι» η παρουσία τόσο του Νάτσου σε όλη τη διάρκεια των 90’, αλλά και του Μιχάλη Μπαστακού που παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκε μόλις για 30’ φρόντισε να φωνάξει «παρών».

Ο νεαρός επιθετικός πιστώνεται τη δημιουργία της φάσης για την ισοφάριση από τον Μανούσο, ενώ στο 78’ σκόραρε, αλλά ο Λάμπρου από το σύνδεσμο Εύβοιας είδε(;) επιθετικό φάουλ στον Αποστολίδη, αν και ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων έχασε την μπάλα από παρέμβαση του συμπαίκτη του.

Πλέον, ο Ατρόμητος θέλει τουλάχιστον την ισοπαλία με τη Σπάρτη για την πρόκριση στους «16», ενώ με νίκη εξασφαλίζει και την πρώτη θέση, που συνεπάγεται σε μια θεωρητικά πιο ευνοϊκή κλήρωση.

Το ματς

Βάσεις νίκης από το πρώτο δίλεπτο της αναμέτρησης μπορούσε να βάλει ο Ατρόμητος κόντρα στα Τρίκαλα, αλλά στις δύο κλασικές ευκαιρίες που δημιούργησε σε αυτό το διάστημα, ο γκολκίπερ των γηπεδούχων, Αποστολίδης είχε την απάντηση. Αρχικά, ο Ουάρντα έβγαλε μόνο του τον Βασιλείου μέσα στην περιοχή, αλλά το πλασέ που έκανε σε δεύτερο χρόνο απέκρουσε ο τερματοφύλακας των Τρικάλων ενώ στη συνέχεια και πάλι νικητής βγήκε ο Αποστολίδης σε σουτ του Μανούσου.

Ωστόσο, στη συνέχεια φάνηκε το απόλυτα φυσιολογικό… Ο Ατρόμητος ειδικά στο χώρο της μεσαίας γραμμής ήταν ασύνδετος και ανασταλτικά ήταν προβληματικός, με αποτέλεσμα οι παίκτες των Τρικάλων, που φαινόταν ότι ήθελαν πολύ το ματς και πίεζαν πάρα πολύ σωστά, έφταναν με μεγάλη ευκολία στα καρέ του Μίρκοβιτς. Μάλιστα, στο 27′ δημιούργησαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα, όταν ο Τζόκιτς βρήκε με τέλεια κάθετη πάσα τον Καπό (αφήνοντας τον Οριόλ πολύ πίσω), αλλά ο Σέρβος τερματοφύλακας του Ατρόμητου είχε σωστή αντίδραση και αποσόβησε την παραβίαση της εστίας του.

Το μόνο που κατάφερε ο Ατρόμητος μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, ήταν ένα σουτ του Ουάρντα στο 41′ το οποίο πέρασε πάνω από την εστία που υπερασπιζόταν ο Αποστολίδης.

Η κατάσταση για την ομάδα του Νταμίρ Κάναντι έγινε ακόμα πιο δύσκολη στο 51′. Έπειτα από ένα αχρείαστο φάουλ του Ζησόπουλου έξω από την περιοχή, ο Γκόλιας έκανε τη σέντρα και ο Καρασαλίδης έστειλε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, με τον Μίρκοβιτς να έχει επίσης αργή αντίδραση. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ που δέχθηκαν οι Περιστεριώτες μετά το ματς με τον Παναιτωλικό για το πρωτάθλημα, με το κοντέρ να σταμάτα στα 690 λεπτά.

Από εκείνο το σημείο, φυσιολογικά όλο το παιχνίδι μεταφέρθηκε προς την περιοχή των γηπεδούχων. Στο 59′ ο Οριόλ στην καλύτερή του στιγμή στον αγώνα, βρήκε με ωραία πάσα τον Ουάρντα που έκανε το δυνατό σουτ, αλλά ο Αποστολίδης με εντυπωσιακό τρόπο απέκρουσε σε κόρνερ. Την ίδια στιγμή ο Κάναντι από τον πάγκο είχε φέρει τον Μπαστακό, γεμίζοντας ακόμα περισσότερο την αντίπαλη περιοχή, με τον νεαρό επιθετικό να στέλνει το δικό του μήνυμα, αφού όσο αγωνίστηκε είχε εξαιρετική παρουσία. Στο 71′ ήταν η σειρά του Ντάουντα να δει τον Αποστολίδη να του αρνείται το γκολ, αλλά δεν μπορούσε να κάνει τίποτα στο 75′.

Ο Μπαστακός με τέλεια πάσα βρήκε τον Ντάουντα, ο Νιγηριανός επιδεικνύοντας σωστό ομαδικό πνεύμα έκανε το… εύκολο στρώνοντας το 1-1 στον Μανούσο, που επέστρεψε στα γκολ μετά το ματς με τη Λαμία. Μάλιστα, στο 78′ ο Ατρόμητος μπορούσε να πάρει και το προβάδισμα σε μια φάση που ο Μπαστακός σκόραρε έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Ούμπιντες, αλλά ο Λάμπρου υπέδειξε επιθετικό φάουλ, κάτι που δεν προκύπτει από κανένα ριπλέι.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τρίκαλα: Αποστολίδης, Πάνος, Γκόλιας, Βέρτζος, Τσίπρας, Μίλιεβιτς (77′ Τσιάρας), Γροντής (55′ Τόμιτς), Ανδρεόπουλος, Κοτσώνης, Κάπος (67′ Ντίνας), Τζόκιτς

Ατρόμητος: Μίρκοβιτς, Καρασαλίδης, Χατζηισαΐας (46′ Ντάουντα), Νάτσος, Οριόλ (74′ Γιαννούλης), Ζησόπουλος, Ούμπιδες, Μανούσος, Κυριακίδης, Ουάρντα, Βασιλείου (65′ Μπαστακός)

4ος όμιλος

1. Ατρόμητος 4 (2-1)
2. Τρίκαλα 4 (4-2)
3. Κέρκυρα 3 (6-2)
4. Σπάρτη 0 (2-9)

Τα πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής:

Κέρκυρα – Σπάρτα 6-1
(9’ Βάργκας, 29’ Γρομητσαρης, 33’ Κόντος, 55’ Γεωργίου, 67’ Μπάουμαν, 90’ Μεληκιώτης – 35’ Μπελής)

Τρίκαλα – Ατρόμητος 1-1
(51’ αυτ. Καρασαλίδης – 75’ Μανούσος)

Δείτε τα γκολ:

https://www.youtube.com/watch?v=5fUSi7f9S7E

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Το Περιστέρι κυριάρχησε του Κολοσσού στον πρώτο προημιτελικό της Basket League (vid)

Peristeri News

Σε αναζήτηση προπονητή ο Ατρόμητος – Ο Πάμπλο Γκαρσία στην κορυφή της λίστας

Peristeri News

Ο Προμηθέας επικράτησε του Περιστερίου στην παράταση με 92-94

Peristeri News

Leave a Comment