PeristeriNews.gr
Οικονομία

Συνεχίζονται οι επαφές με τους εκπροσώπους των θεσμών


Συνάντηση με εκπροσώπους του υπουργείου Εργασίας και του υπουργείου Υγείας θα έχουν σήμερα οι εκπρόσωποι των θεσμών, σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών.

Συνάντηση με εκπροσώπους του υπουργείου Εργασίας και του υπουργείου Υγείας θα έχουν σήμερα οι εκπρόσωποι των θεσμών, σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών. Η συνάντηση με τους εκπροσώπους του ΤΑΙΠΕΔ αναβλήθηκε.

Κατά τη χθεσινή, πρώτη επίσημη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη με τους επικεφαλής των ελεγκτών των θεσμών, στο επίκεντρο βρέθηκαν οι επιπτώσεις που έχουν στην οικονομία οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων, η ύφεση της οικονομίας, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και το νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων.

Η συνάντηση των δύο υπουργών με τους Ντέκλαν Κοστέλο (Ε.Ε.), Ράσμους Ρίεφερ (ΕΚΤ), Νικολό Τζιαμαριόλι (ESM) και Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ) διήρκεσε περίπου πεντέμισι ώρες, ενώ συμμετείχαν σ’ αυτήν, διαδοχικά, κλιμάκια υπηρεσιακών παραγόντων από τα υπουργεία Οικονομικών, Οικονομίας, Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Εργασίας και Υγείας.

Συγκρατημένα αισιόδοξος εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών μετά τη συνάντηση. «Ως γενική εικόνα το κλίμα ήταν πολύ καλό, αλλού υπήρχαν συγκλίσεις κι αλλού υπήρξαν διαφορές», δήλωσε, διευκρινίζοντας ότι συζητήθηκαν κατά προτεραιότητα τα προβλήματα που προέκυψαν τον τελευταίο καιρό λόγω του κλεισίματος των τραπεζών.

«Δώσαμε μεγαλύτερη έμφαση σε θέματα που δεν είχαν ήδη συζητηθεί, που είναι κάπως καινούργια, γιατί έχουν αλλάξει οι οικονομικές συνθήκες. Για παράδειγμα, τα δημοσιονομικά και πώς θα αντιμετωπιστεί η δέσμευσή μας να φτάσουμε σε πλεόνασμα 3,5% το 2018», είπε.

Ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε επίσης ότι συζητήθηκε το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, που κι αυτό είναι κάπως καινούργιο, με τις εξελίξεις που έχουν σημειωθεί στο τραπεζικό σύστημα, καθώς επίσης και το νέο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, που θα πρέπει να φέρει στα κρατικά ταμεία έσοδα 50 δισ. ευρώ από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας μέχρι και το 2023.

«Συζητήσαμε με μεγαλύτερες λεπτομέρειες το καινούργιο Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων. Κάναμε τις πρώτες προτάσεις μας, πώς πρέπει να λειτουργεί ώστε συγχρόνως να δημιουργηθεί ένα Ταμείο που θα βοηθήσει και το κομμάτι της αποπληρωμής του χρέους, αλλά και τις αναπτυξιακές ανάγκες της χώρας», πρόσθεσε ο κ. Τσακαλώτος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μειώθηκαν δάνεια και καταθέσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Φορολοταρία Ιανουαρίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Leave a Comment