PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Συνεχίζει για 21η ημέρα την απεργία πείνας ο Ν. Ρωμανός


Διαμαρτυρόμενος για το γεγονός ότι δεν του χορηγείται φοιτητική άδεια.

Την 21η ημέρα απεργίας πείνας διανύει ο Νίκος Ρωμανός, διαμαρτυρόμενος για το γεγονός ότι δεν του χορηγείται φοιτητική άδεια.

Ο Ν. Ρωμανός, ένας εκ των καταδικασθέντων για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό, νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς».

Όπως αναφερόταν σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε από το νοσοκομείο την Παρασκευή ο Ν. Ρωμανός, ο οποίος έχει καταδικασθεί για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό, νοσηλεύεται στο «Γ. Γεννηματάς» από τις 24/11/2014 κατόπιν εισαγγελικής εντολής.

Κατά το ανακοινωθέν, τη νύχτα της περασμένης Πέμπτης ο Ν. Ρωμανός ανέφερε λιποθυμικό πεισόδιο και διαταραχές της όρασής του. Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται επίσης ότι υποβάλλεται καθημερινά στον αναγκαίο κλινικοεργαστηριακό έλεγχο.

Αναφερόμενος στο θέμα, ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, τάχθηκε με δηλώσεις του πρωί στο Mega, «υπέρ του να δίνουν εξετάσεις ο Κωστάρης και ο Ρωμανός». Όπως είπε, «το υπουργείο Παιδείας επιτρέπει την εκπαίδευση στις φυλακές».

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, με τη συμμετοχή βουλευτών επισκέφθηκε χθες το μεσημέρι το νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς και ζήτησαν την άμεση παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης, ενώ ανακοινώσεις για το θέμα εξέδωσαν το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ.

«Ο Νίκος Ρωμανός πρέπει να μπορεί να ασκήσει όλα τα δικαιώματα που προβλέπει ο νόμος. Η δημοκρατία δεν εκδικείται ακόμη και αυτούς που δηλώνουν ορκισμένοι εχθροί της», ανέφερε συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του ο Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ.

Την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Δικαιοσύνης ζήτησε και ο Τομέας Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΔΗΜΑΡ, τονίζοντας ότι «η παροχή αδείας για λόγους σπουδών κατά τη διάρκεια της φυλάκισης που εκτίει (ο Ν. Ρωμανός) προβλέπεται από τη νομοθεσία και ανταποκρίνεται στον νομικό μας πολιτισμό».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μπαράζ εμπρησμών σε αυτοκίνητα στα Εξάρχεια (vid)

Peristeri News

Μαρία Καρυστιανού: Το ότι ζω δεν σημαίνει ότι υπάρχω, η οργή δυναμώνει

Peristeri News

Σοκ: Νέα ηχητικά και βίντεο λίγο πριν την τραγωδία στα Τέμπη

Peristeri News

Leave a Comment