PeristeriNews.gr
Πολιτική

Συναντήθηκαν Κυρ. Μητσοτάκης – Δ. Κουτσούμπας


«Οι ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές υπάρχουν, αλλά το να μπορούμε να επικοινωνούμε ή να διαβάζουμε την ιστορική μνήμη ο καθένας από τη δική του σκοπιά είναι χρήσιμο», δήλωσε ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στην αρχή της συνάντησής του με τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Μητσοτάκης συμφώνησε μαζί του και πρόσθεσε ότι αυτό προϋποθέτει πάνω από όλα «εμπιστοσύνη και αξιοπιστία και σεβασμό στις διαφορετικές απόψεις του καθενός».

«Σεβασμό κυρίως», απάντησε ο κ. Κουτσούμπας.

Προηγουμένως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδωσε στον γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ ένα έγγραφο από το αρχείο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το οποίο αφορούσε τη συμφωνία μεταξύ του ΕΑΜ και της Εθνικής Οργάνωσης Κρήτης, η οποία υπεγράφη στις 7 Νοεμβρίου 1943.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, αυτή η συμφωνία, η επονομασθείσα του Θερίσου, έβαλε τη βάση για να αποτραπεί ο εμφύλιος στην Κρήτη και έχει τη υπογραφή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Τι είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης στη συνάντηση με Δ. Κουτσούμπα

Στα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας και της οικονομίας, στο κλίμα αβεβαιότητας που κυριαρχεί και στη συνεχή υποχώρηση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντησή του με τον γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

Όπως έγινε γνωστό από τη Ν.Δ., ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ακόμη «τις βαρύτατες ευθύνες της κυβέρνησης και τις παρεμβάσεις της σε θεσμούς όπως η Δικαιοσύνη και τα ΜΜΕ, ενώ αναφέρθηκε στην ανάγκη πολιτικής αλλαγής, ώστε να υπάρξουν οι προϋποθέσεις της επανεκκίνησης της οικονομίας και της ανασυγκρότησης της χώρας.

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε, τέλος ότι ασφαλώς με το ΚΚΕ υπάρχουν σημαντικές ιδεολογικές διαφορές, αλλά «είναι κοινή θέση μας ότι έχουμε –και οφείλουμε να έχουμε– ειλικρινείς και αξιόπιστες σχέσεις προς όφελος της λειτουργίας της Δημοκρατίας».

Δ. Κουτσούμπας: Αγεφύρωτες οι διαφορές με τη Ν.Δ.

«Οι ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές με τη Ν.Δ. και τον κ. Μητσοτάκη είναι αγεφύρωτες», ανέφερε ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μετά τη συνάντησή του με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ακόμη, τόνισε ότι «το ΚΚΕ σταθερά θα συνεχίσει την πάλη του, θα βρίσκεται μπροστά σε όλους τους αγώνες των εργαζομένων που όλα αυτά τα χρόνια, είτε με κυβερνήσεις πριν της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, είτε σήμερα με τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εξακολουθούν να ματώνουν, να ξεζουμίζονται, το εισόδημά τους να μειώνεται, ενώ έρχεται και νέο τέταρτο μνημόνιο με τη λήξη της αξιολόγησης».

Αναφορικά με τη νέα καταγγελία του Κομμουνιστικού Κόμματος για συνακροάσεις ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι συνολικά η υπόθεση δεν έχει εξεταστεί σε βάθος.

«Είναι απαράδεκτη υπόθεση να ζούμε κάτω από συνακροάσεις, από παρακολουθήσεις ή οτιδήποτε άλλο ή έστω και να υπάρχει υποψία αυτών. Θα πρέπει να λυθεί το ζήτημα και να γίνει διερεύνηση σε βάθος. Οπωσδήποτε να δοθούν πλήρεις απαντήσεις για όλα αυτά τα ζητήματα. Ως ΚΚΕ δεν θα το αφήσουμε έτσι το ζήτημα», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Γ. Φλωρίδης για Μάτι: Η δίκη έγινε με βάση τον ποινικό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Leave a Comment