PeristeriNews.gr
Πολιτική

Συνάντηση θεσμών με Ευκλ. Τσακαλώτο – Γ. Σταθάκη – Γ. Χουλιαράκη



Αντικείμενο των σημερινών διαπραγματεύσεων είναι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών…

Συνάντηση με τους θεσμούς στον χώρο διαμονής τους έχουν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης και ο πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ), Γιώργος Χουλιαράκης.

Αντικείμενο των σημερινών διαπραγματεύσεων είναι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών (μέσω του ESM) και το ΤΑΙΠΕΔ (πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και ύψος εσόδων που θα οδεύσουν προς την ανάπτυξη).

Αύριο, στον ίδιο χώρο, οι δύο υπουργοί και οι εκπρόσωποι των τεσσάρων θεσμών θα πραγματοποιήσουν μια ανασκόπηση, – με την ολοκλήρωση του α΄ κύκλου των συζητήσεων – των έως σήμερα διαπραγματεύσεων.

Με δεδομένο ότι οι δύο υπουργοί έχουν πάρει πάνω τους αυτήν τη φάση των διαπραγματεύσεων η σημερινή και αυριανή συνάντηση είναι εξαιρετικά κρίσιμες για το αν μπορεί να υπάρξει συμφωνία μέχρι τις 11 Αυγούστου και στη συνέχεια αυτή να ψηφιστεί έως τις 18 Αυγούστου ή αν, σε διαφορετική περίπτωση, θα εκταμιευθεί και με ποιες προϋποθέσεις, ένα ακόμη δάνειο – γέφυρα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθεροποίησης (EFSM) ύψους 6 δισ. ευρώ περίπου, για να αποπληρωθεί η δόση στις 20 Αυγούστου προς την ΕΚΤ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Β. Κικίλιας: Οι φωτιές στο όρος Αιγάλεω είναι εγκληματική συμπεριφορά

Peristeri News

Μ. Συρεγγέλα: Με κυβέρνηση Μητσοτάκη οι νόμοι εφαρμόζονται

Peristeri News

Μητσοτάκης – Ερντογάν: Εποικοδομητική συνάντηση αλλά και «καρφιά» στις δηλώσεις

Peristeri News

Leave a Comment