PeristeriNews.gr
Πολιτική

Συνάντηση Γ. Σγουρού με τον Μ. Βορίδη



Η Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσει να διεκδικεί τις απαραίτητες πιστώσεις για κάθε μεταφερόμενη αρμοδιότητα από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρού, με τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μάκη Βορίδη, και τον Υφυπουργό, Γιάννη Μαγκριώτη, μετά την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, που ελήφθη με μεγάλη πλειοψηφία, βάσει της οποίας η Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσει να διεκδικεί τις απαραίτητες πιστώσεις για κάθε μεταφερόμενη αρμοδιότητα από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, εμμένοντας στη θέση της να μην αποδεχθεί καμία νέα αρμοδιότητα χωρίς τους αντίστοιχους πόρους αλλά και να μην αναλάβει τη δέσμευση εξόφλησης οφειλών παρελθόντων ετών που προέρχονται από υποχρεώσεις του Υπουργείου.

Στη συνάντηση, η οποία έγινε μετά από πρόσκληση του Υπουργού, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, έθεσε λεπτομερώς και ολοκληρωμένα το θέμα στην ηγεσία του Υπουργείου. Κατά τη συνάντηση αποφασίστηκε η συγκρότηση κοινής ομάδας εργασίας, η οποία μέσα σε πέντε ημέρες θα καταθέσει τις προτάσεις της για την επίλυση των προβλημάτων που έχουν ανακύψει.

Από την πλευρά του ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μάκης Βορίδης, δεσμεύτηκε ότι το χρέος από τη λειτουργία των υπηρεσιών του Υπουργείου του – οφειλή ύψους 75 εκ. ευρώ προς τη Δ.Ε.Η. για καταναλώσεις από το 1992 μέχρι σήμερα – θα βαρύνει το ΥΠΟΜΕΔΙ.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, δήλωσε:

«Αναγνωρίζουμε την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα με την οποία ο κ. Βορίδης αντιμετώπισε το θέμα μεταφοράς πόρων και αρμοδιοτήτων από το Υπουργείο του στην Περιφέρεια Αττικής. Οφείλω, όμως, να τονίσω ότι σημειώθηκαν τραγικές καθυστερήσεις, που δημιουργούν τον κίνδυνο να χάσουμε την αξιοπιστία μας προς τους πολίτες. Δεν θα το διακινδυνεύσω. Καμία από τις μεταφερόμενες στην αιρετή Περιφέρεια αρμοδιότητες δεν θα ασκηθεί, αν πρώτα δεν υπογραφεί το πρωτόκολλο παράδοσης – παραλαβής, όπως προβλέπει ο Νόμος, και αν προηγουμένως δεν έχουν διευθετηθεί όλα τα εκκρεμή ζητήματα. Εμπράκτως και ρητά, όχι με υποσχέσεις και αόριστες μελλοντικές ρυθμίσεις. Στο όνομα της αποκέντρωσης δεν μπορεί η Κεντρική Διοίκηση να μεταφέρει αρμοδιότητες χωρίς πόρους. Με αυτόν τον τρόπο παραπλανάται ο πολίτης, ο οποίος θεωρεί ότι η μεταφορά της αρμοδιότητας μπορεί να του λύσει τα προβλήματα της καθημερινότητας. Στην Περιφέρεια Αττικής δεσμευτήκαμε να υπηρετούμε τους πολίτες και όχι να τους εξαπατούμε».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Ρένα Δούρου: Η κυβέρνηση διαλύει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στο Περιστέρι

Peristeri News

Έρχεται το Ψηφιακό Φροντιστήριο από τον Σεπτέμβριο

Peristeri News

Γ. Γεραπετρίτης: Εκτιμώ θα υπάρξει επαναξιολόγηση της Τουρκίας για τη Μονή της Χώρας

Peristeri News

Leave a Comment