PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Δεν έχει δώσει άδεια ο Δήμος Περιστερίου για λατρευτικό χώρο μουσουλμάνων


Σε απάντηση καταγγελιών και δημοσιευμάτων σχετικά με δήθεν άδεια του Δήμου Περιστερίου για λατρευτικό χώρο μουσουλμάνων.

Σε απάντηση καταγγελιών και δημοσιευμάτων σχετικά με δήθεν άδεια του Δήμου Περιστερίου για λατρευτικό χώρο μουσουλμάνων σε ακίνητο της οδού Γκιώνας στην περιοχή Αγ. Ιωάννου Θεολόγου, το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας του Δήμου Περιστερίου ανακοίνωσε ότι:

«Ουδεμία άδεια του Δήμου Περιστερίου έχει εκδοθεί για λατρευτικό, θρησκευτικό ή πολιτιστικό χώρο μουσουλμάνων σε ακίνητο της οδού Γκιώνας στην περιοχή Αγ. Ιωάννου Θεολόγου, ούτε έχει δοθεί ποτέ άλλου είδους άδεια για τέτοιο σκοπό.

Άλλωστε, αυτές οι άδειες χορηγούνται από το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ενώ οι αντίστοιχες άδειες για δημόσιες συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις δίνονται από την Ελληνική Αστυνομία».

Είχε προηγηθεί στις 6 Δεκεμβρίου 2011 το απόγευμα η παρακάτω καταγγελία από έναν πολίτη προς τα ΜΜΕ και το PeristeriNews:

«Χθες βράδυ βρέθηκα στην περιοχή Νεα Σεπόλια – Μπουρνάζι και πιο συγκεκριμένα στον Αγιο Ιωάννη Θεολόγο κοντά στο Αστυν.Τμημα . Το βράδυ περίπου στις 8-9 άκουσα απο το σπίτι που βρισκόμουν έντονες φωνές η τραγούδια (δεν μπορούσα να καταλάβω). Βγήκα εξω με την φίλη μου και προσπαθήσαμε να βρούμε μηπως γινόταν κάποια εκδήλωση εκεί κοντά. Περπατώντας φτάσαμε στην οδό Γκιώνας και Υπάτης . Αυτό που είδαμε ήταν πέρα απο την φαντασία μας .

Χιλιάδες αλλοδαποί , εφταναν σε ενα τριώροφο κτίριο που το έχουν νοικιάσει σαν τόπο λατρείας . Οι αλλοδαποί που είδα δεν εμοιαζαν με τους αθώους Πακιστανούς , αλλά πρέπει να ηταν Μουσουλμάνοι Αφγανοί η κατι τέτοιο , άλλα πολυ πιο άγριοι απο τους συμπαθητικούς Πακιστανούς . Ξαφνικά μια ολόκληρη γειτονιά με τον τρόμο στα μάτια τους κλείστηκαν στα σπίτια τους . Ένιωσαν ξένοι στην κατα τα άλλα ησυχη γειτονιά τους .

Οι ηχοι που ακούγονταν μέσα απο το κτίριο σου δημιουργούσαν δέος και φόβο . Μου θύμισαν τραγούδια πού λέγαμε στον στρατό ( ως προς τον παλμό τους). Όταν βέβαια τελείωσε η προσευχή τους ( που μόνο για προσευχή δεν ακουγόταν , αλλα για πολεμική ιαχή) , βγήκαν στους δρόμους και η περιοχή έγινε δική τους . Οι συναγερμοί των αυτοκινήτων αρχισαν να χτυπάνε και ο κόσμος μπήκε στα σπίτια του.

Πρώτη φορά αισθάνθηκα φόβο , παρόλο ανήκω σε αυτούς που βλέπουν συμπαθητικά τους μετανάστες (μόνο και μόνο γιατί η συμπάθεια μου ήταν κομματική πειθαρχία και οχι ιδια αντίληψη). Η φίλη μου φοβήθηκε τοσο πολύ που αρνήθηκε να μείνει σπίτι της το βράδυ . Την φιλοξενήσαμε στο σπίτι των γονιών μου, μέχρι να ηρεμήσει. Η αστυνομία ηταν παρούσα αλλά διακριτικά. Θα ηθελα να ξέρω αν ο Δημαρχος Περιστερίου τους έδωσε αδεια για τοπο λατρειας σε μια τοσο υποβαθμισμένη περιοχή. Σημερα το βραδυ το σενάριο θα επαναληφθεί .

Απο οτι καταλαβα οι κάτοικοι θα βγουν στους δρόμους και θα αντιδράσουν δυναμικά. Ελπίζω να μην συμβεί κάτι τραγικό. Αυτο που φοβούνται οι κάτοικοι ειναι τα επεισόδια μεταξύ των Μουσουλμάνων γιατι βρίσκονται σε αντιθετες θρησκευτικές φατρίες . Φοβάμαι μην βρεθουν και μέλη της Χρυσης Αυγής γιατι τοτε θα γίνει χαμός. Συγχαρητήρια στον Δημαρχο Περιστερίου που έδωσε άδεια λειτουργίας στο τζαμί αυτό».

Φυσικά το PeristeriNews έθεσε την καταγγελία προς την Δημοτική Αρχή Περιστερίου και στη συνέχεια εκδόθηκε η παραπάνω επίσημη απάντηση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Οι παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 30/4

Peristeri News

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός 4 εκατ. ευρώ για τα smart cities στο Δήμο Περιστερίου

Peristeri News

Περιστέρι: Πρόγραμμα δράσεων των ΚΕ.ΦΙ. του μηνός Μαΐου 2024

Peristeri News

Leave a Comment