PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Στους 46 οι νεκροί από το δυστύχημα στα Τέμπη


Στους 46 ανέρχονται οι νεκροί μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, σύμφωνα με το νεότερο απολογισμό της Πυροσβεστικής.

Εκτός κινδύνου οι περισσότεροι τραυματίες στο Νοσοκομείο Λάρισας

Ολοκληρώθηκαν τα χειρουργεία των τραυματιών του δυστυχήματος στα Τέμπη και οι πρώτες βοήθειες δόθηκαν στο σύνολό τους, σύμφωνα με τον διευθυντή της Ορθοπεδικής Κλινικής του γενικού νοσοκομείου Λάρισας, Κώστα Μπαργιώτα.

Εκτός από τους ασθενείς που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ και η κατάστασή τους είναι κρίσιμη, οι υπόλοιποι δεν κινδυνεύουν.

«Όλα τα τραύματα που εντοπίσαμε ήταν από την σύγκρουση των τρένων και η σοβαρότητα ποικίλει. Το συμπέρασμα είναι ότι στο νοσοκομείο δεν είχαμε περιπτώσεις πολλών βαριών περιστατικών που να κινδυνεύει η ζωή τους, πράγμα που σημαίνει πως το βλέμμα είναι πλέον στους αρκετούς νεκρούς που χάθηκαν στο σημείο του δυστυχήματος», σημείωσε.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, εξιτήριο από τα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονται αναμένεται να πάρουν σήμερα οι περισσότεροι τραυματίες, που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Ήδη, από χθες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ μια γυναίκα που έφερε ελαφρά τραύματα, ενώ παραμένουν για νοσηλεία 13 ακόμα τραυματίες από το σιδηροδρομικό δυστύχημα.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, από χθες νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη μονάδα εντατικής θεραπείας ένας εγκαυματίας 21 ετών, ενώ προσήλθαν στο νοσοκομείο για προληπτικές εξετάσεις 25 άτομα, κυρίως με αναπνευστικά προβλήματα, από τα οποία παρέμειναν για νοσηλεία δύο άτομα, ένας 50χρονος και μια γυναίκα 53 χρονών με εκδορές».

Σύμφωνα με τον Πέτρο Κετικίδη, μέλος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς», ο οποίος μίλησε στο ΑΜΠΕ, τρία άτομα παραμένουν για νοσηλεία στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, δύο γυναίκες 19 και 52 ετών κι ένας 2χρονος άνδρας και σήμερα αναμένεται να πάρουν εξιτήριο. «Είναι όλοι καλά στην υγεία τους, ευτυχώς με ελαφρά τραύματα από θραύσματα τζαμιών και εγκαύματα», εξήγησε.

Συγκινητική ήταν η προσέλευση, χθες το απόγευμα, στο ΑΧΕΠΑ, φοιτητών και πολιτών, που συμμετείχαν στην αιμοδοσία για να στηρίξουν τους τραυματίες του τραγικού δυστυχήματος και νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της χώρας. Από τις 5 το απόγευμα, σύμφωνα με πληροφορίες από το νοσοκομείο, περισσότεροι από 500 πολίτες προσήλθαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ -κυρίως φοιτητές, εκ των οποίων και πολλοί φίλοι των τραυματιών, προκειμένου να αιμοδοτήσουν.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Επίθεση με μαχαίρι σε γυναίκα στην Ερμού

Peristeri News

Ο γιος του Γιώργου Παπανδρέου διορίστηκε επικεφαλής στον Εθνικό Κήπο

Peristeri News

Νίκαια: Σκότωσε στη μέση του δρόμου τον γαμπρό του με καραμπίνα

Peristeri News

Leave a Comment