PeristeriNews.gr
Πολιτική

Γ. Γεραπετρίτης: Συγγνώμη από τις οικογένειες των ανθρώπων που χάθηκαν


«Αισθάνομαι πολύ μεγάλο χρέος και ευθύνη αναλαμβάνοντας αυτή την ειδική εντολή του πρωθυπουργού» δήλωσε ο Γιώργος Γεραπετρίτης, κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, μετά τη χθεσινή παραίτηση του Κώστα Καραμανλή.

Αναλαμβάνοντας τα ηνία του υπουργείου, ο κ. Γεραπετρίτης σημείωσε πως «βιώνουμε μαύρες μέρες για τη χώρα» και πως «όλοι είμαστε συντετριμμένοι» μετά την τραγωδία στα Τέμπη. Ευχαρίστησε παράλληλα τον κ. Καραμανλή «για το πολιτικό υπόδειγμα και την ευθιξία που επέδειξε να παραιτηθεί αναλαμβάνοντας την αντικειμενική πολιτική ευθύνη που συντρέχει σε τέτοιες περιπτώσεις ανθρώπινων ζωών, τόσο άδικα».

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μία πραγματική τραγωδία» συνέχισε ζητώντας «συγγνώμη από τις οικογένειες των ανθρώπων που χάθηκαν κάνοντας μία αυτοκριτική και για όλο το πολιτικό σύστημα». «Κοιτώντας στα μάτια τους ανθρώπους αυτούς θέλω να πω ότι αυτό το δύσκολο και στενάχωρο έργο θα φτάσει μέχρι τέλους. Θα διερευνηθούν όλα» διαβεβαίωσε.

Ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε πως αναλαμβάνει τις αρμοδιότητες του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με σκοπό τρία πράγματα:

● Να διερευνηθούν οι λόγοι που φτάσαμε να θρηνούμε απώλεια ανθρώπινων ψυχών. Η διερεύνηση των αιτίων θα γίνει με τρόπο διαφανή και ενδελεχή. Όπως είπε, «σήμερα κιόλας θα συσταθεί μία επιτροπή εμπειρογνωμόνων που θα μελετήσει τα συστατικά αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία, τις παθολογίες, τις αδράνειες που υπήρξαν διαχρονικά – εφόσον υπήρξαν – και όχι για να αποδοθούν ευθύνες το οποίο αποτελεί αντικε της δικαστικής έρευνας.

● Η δεύτερη εντολή, συνέχισε ο κ. Γεραπετρίτης, «είναι να διασφαλίσουμε τις διαδικασίες εκσυχρονισμού που έχουν δρομολογηθεί έτσι ώστε να προχωρήσουν με ταχύτητα τα έργα που έχουν αναληφθεί».

● Η τρίτη είναι να γίνουν άμεσες ενέργειες για την αποκατάσταση της ασφάλειας των σιδηροδρομικών μεταφορών για να υπάρξει και μία εμπέδωση ασφάλειας στην ψυχολογία των πολιτών.

Διαβεβαίωσε τέλος πως η δουλειά του υπ. Υποδομών θα συνεχιστεί απρόσκοπτα.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μ. Βορίδης: Τα ονόματα πρέπει να σβηστούν από το Σύνταγμα

Peristeri News

Χρ. Σταϊκούρας: Χρειαζόμαστε μια διετία για την οριστική αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου

Peristeri News

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Leave a Comment