PeristeriNews.gr
Πολιτική

Δ. Κουτσούμπας: Πρέπει το μαχαίρι να φτάσει στο κόκαλο


Στο σημείο της σφοδρής σύγκρουσης των δύο τρένων μετέβη σήμερα ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Δεν πρόκειται για δυστύχημα ή ατύχημα, πρόκειται για προδιαγεγραμμένο έγκλημα», δήλωσε εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς των θυμάτων.

«Το είχαν καταγγείλει οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, στους σιδηροδρόμους. Το είχε καταγγείλει το ΚΚΕ μέσα από το βήμα της Βουλής. Το είχαν καταγγείλει συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ. Είναι προδιαγεγραμμένο έγκλημα», είπε τονίζοντας ότι πρέπει να αποδοθούν οι ευθύνες. «Και οι κρατικές και οι κυβερνητικές και της ιδιωτικής εταιρείας και οι ατομικές που υπάρχουν», συνέχισε προσθέτοντας ότι δεν πρέπει ούτε να παραγραφούν ούτε να ξεχαστούν.

«Αυτό τον ρόλο θα επιτελέσουμε από εδώ και πέρα», δεσμεύθηκε, προσθέτοντας: «διότι όσο υπάρχουν, όπως σήμερα, συστήματα ασφαλείας που δεν λειτουργούν την ώρα που η επιστήμη και η τεχνολογία τα προσφέρει στον 21ο αιώνα. Όσο δεν υπάρχει επαρκές προσωπικό, εκπαιδευμένο, εξειδικευμένο, πιστοποιημένο, με σωστές εργασιακές σχέσεις. Όσο δεν υπάρχουν έλεγχοι, συντονισμός, παρακολούθηση της πορείας των υποδομών, συντήρηση αυτών, των σιδηροδρομικών γραμμών, των σηματοδοτήσεων και των τόσων άλλων. Όσο υπάρχει η απελευθέρωση της αγοράς, οι ιδιωτικοποιήσεις, η κατάτμηση του ΟΣΕ, του ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε συνέχεια και το ξεπούλημα σε ιδιωτική εταιρεία που προχώρησαν όλες οι κυβερνήσεις, και της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, όλα αυτά τα χρόνια, με αποτέλεσμα να υπάρχει αυτή η τραγική κατάσταση και να πληρώνουμε συνεχώς νέα θύματα».

«Προειδοποιούμε, πρέπει το μαχαίρι να φτάσει στο κόκαλο. Υπάρχουν ευθύνες τεράστιες και πρέπει να αποκαλυφθούν εδώ και τώρα. Εμείς αυτό θα κάνουμε. Το ”όχι πια”, η οργή, η αγανάκτηση του λαού μας που έχει ξεχειλίσει πρέπει να εκφραστεί και με πολιτικές επιλογές και με οργανωμένο αγώνα και πάλη διεκδικώντας τα αυτονόητα. Δηλαδή την ανάπτυξη και την προστασία της ζωής και της ευημερίας του ελληνικού λαού και όχι τα κέρδη των λίγων εταιρειών», κατέληξε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μ. Βορίδης: Τα ονόματα πρέπει να σβηστούν από το Σύνταγμα

Peristeri News

Χρ. Σταϊκούρας: Χρειαζόμαστε μια διετία για την οριστική αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου

Peristeri News

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Leave a Comment