PeristeriNews.gr
Οικονομία

Στον εισαγγελέα η λίστα με τους φοροφυγάδες


Στα χέρια των Οικονομικών Εισαγγελέων βρίσκεται η λίστα οφειλετών του Δημοσίου που έχει καταρτιστεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, για περιπτώσεις που τα βεβαιωμένα χρέη υπερβαίνουν τις 150.000 ευρώ.

Στα χέρια των Οικονομικών Εισαγγελέων βρίσκεται η λίστα φοροφυγάδων που έχει καταρτιστεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, για περιπτώσεις που τα βεβαιωμένα χρέη υπερβαίνουν τις 150.000 ευρώ.

Μετά από μία εντολή και δύο υπομνήσεις του Οικονομικού Εισαγγελέα κ. Γρ. Πεπόνη προς τους αρμοδίους του υπουργείου, με την τελευταία υπόμνηση να επισημαίνει την ενεργοποίηση κυρώσεων για την περίπτωση περαιτέρω αργοπορίας, η λίστα έφθασε τελικώς στο Εφετείο το απόγευμα της Παρασκευής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατάλογος περιλαμβάνει 14.700 οφειλέτες με ληξιπρόθεσμα χρέη που υπερβαίνουν τις 150.00 ευρώ, ανά περίπτωση. Η λίστα, όπως έχει δημοσιοποιηθεί, περιλαμβάνει 6.500 φυσικά πρόσωπα και 8.200 νομικά πρόσωπα.

Ο κ. Πεπόνης τις αμέσως επόμενες ημέρες και αφού μελετήσει τα στοιχεία της λίστας, θα προχωρήσει στις επόμενες κινήσεις που προβλέπονται από το νόμο, θα τηρηθεί δηλαδή η αυτόφωρη διαδικασία για τις «προκλητικές περιπτώσεις φοροδιαφυγής», στις οποίες το βεβαιωμένο χρέος που δεν έχει καταβληθεί ξεπερνά τις 150.000 ευρώ. Έτσι είναι βέβαιο ότι σε όσες περιπτώσεις δεν υπάρχει ήδη δικαστική εκκρεμότητα για την οφειλή, οι υπόχρεοι για την καταβολή θα παραπέμπονται στην δικαιοσύνη με την διαδικασία των αυτοφώρου.

Τα συνολικά χρέη των φυσικών και νομικών προσώπων που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των οικονομικών εισαγγελέων φέρονται να ανέρχονται στο ποσό των 37 δισ. ευρώ, ενώ υπολογίζεται πως το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών φθάνει τα 41 δισ. Το χρέος αυτό οφείλεται στο Δημόσιο από συνολικά 900.000 πρόσωπα, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων χρωστά ποσά μέχρι 150.000 ευρώ ανά περίπτωση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Η συντονισμένη επιχείρηση της ΑΑΔΕ ανήμερα του Αγ. Βαλεντίνου

Peristeri News

Τα τσουχτερά πρόστιμα αν δεν διασυνδεθούν έγκαιρα ταμειακές με POS

Peristeri News

Leave a Comment