PeristeriNews.gr
Οικονομία

Στο «μικροσκόπιο» του ΣΔΟΕ 18.310 offshore


«Φλέβα χρυσού» χτυπούν το τελευταίο διάστημα το ΣΔΟΕ και οι τοπικές ΔΟΥ.

«Φλέβα χρυσού» χτυπούν το τελευταίο διάστημα το ΣΔΟΕ και οι τοπικές ΔΟΥ.

Ξεδιαλύνοντας τα ίχνη του οικονομικού εγκλήματος περνούν από «κόσκινο» 18.310 offshore εταιρείες οι οποίες δραστηριοποιούνται σε ολόκληρη τη χώρα. Τελευταίο εύρημα, από μία offshore της Χαλκιδικής, φοροδιαφυγή ύψους 29 εκατ. ευρώ.

Ο προϊστάμενος της ΔΟΥ Πολυγύρου έχει στείλει 19 έγγραφα (εκθέσεις, φύλλα ελέγχου και πράξεις επιβολής προστίμων) στη ΔΟΥ Χαλκίδας, περιοχή όπου φέρεται να κατοικεί μόνιμα ο εκπρόσωπος του συγκεκριμένου… «αλλοδαπού νομικού προσώπου», για να κληθεί να πληρώσει τις οφειλές. Η εταιρεία ασχολείται με αγοραπωλησίες κτημάτων και οι έλεγχοι εντόπισαν σωρεία παραβάσεων των φορολογικών νόμων που αναφέρονται σε απόκρυψη εισοδημάτων και μεγάλη φοροδιαφυγή. Ο έλεγχος μάλιστα επεκτάθηκε σε βάθος 10ετίας.

«Πολλές από τις offshore τις εντοπίζουμε ξεκινώντας αντίστροφα, από τα ακίνητα», λέει ο διευθυντής σχεδιασμού ελέγχων του ΣΔΟΕ, Νίκος Λέκκας, στο Έθνος. Ύστερα από καταγγελίες ερευνάται τίνος είναι το ακίνητο, από πού το αγόρασε και πόσο. Τα στοιχεία διασταυρώνονται στα υποθηκοφυλακεία, στις ΔΟΥ και στα πολεοδομικά γραφεία.

Όπως τονίζει ο κ. Λέκκας «πλέον έχουμε τη δυνατότητα, παρά το γεγονός ότι είναι μια χρονοβόρα διαδικασία, να διαπιστώνουμε φοροδιαφυγή και με το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών. Κάποιος που δεν έχει εισοδήματα και εμφανίζει υπερβολικά μεγάλη ακίνητη περιουσία, δεν μπορεί παρά να ελεγχθεί πώς την απέκτησε».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πότε θα κλείσουν οι τράπεζες για το Πάσχα

Peristeri News

Φορολοταρία Μαρτίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Απρίλιο

Peristeri News

Leave a Comment