PeristeriNews.gr
Περιβάλλον

Στην Πορτογαλία τo «Χέρι του Θεού»


Αυτές οι εικόνες που τραβήχτηκαν πριν από λίγες μέρες στην Πορτογαλία είναι πράγματι εντυπωσιακές. Ένα πορτοκαλοκκόκινο σύννεφο πάνω από τη νήσο Μαδέρα τράβηξε όλα τα βλέμματα και μοιράστηκε από χιλιάδες χρήστες στα κοινωνικά δίκτυα.

Το σύννεφο, που όπως λένε πολλοί μοιάζει με μια γροθιά, εντοπίστηκε από τον 32χρονο blogger, Rogerio Pacheco, που ασχολείται με τα καιρικά φαινόμενα.

Εκείνος ανέβασε τις φωτογραφίες στο Διαδίκτυο και εκείνες αμέσως διακινήθηκαν από πολλούς λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πολλοί ήταν αυτοί που άρχισαν να σχολιάζουν με τι μοιάζει το κόκκινο, εντυπωσιακό σύννεφο. Κάποιοι το χαρακτήρισαν φλεγόμενη γροθιά, κομήτη και αρκετοί ως το «Χέρι του Θεού» το οποίο μάλλον και επικράτησε σαν ονομασία.

«Μόλις είδα τον ουρανό, το συγκεκριμένο σύννεφο μου κίνησε την περιέργεια και απλά έπρεπε να αρπάξω αμέσως την φωτογραφική μου για να τραβήξω τη φωτογραφία», δήλωσε ο blogger Pacheco και πρόσθεσε «Για μένα, το σύννεφο μοιάζει με ένα τεντωμένο το χέρι το οποίο κρατά μια μεγάλη μπάλα φωτιάς».

Οι φωτογραφίες με το εντυπωσιακό χρώμα που καθήλωσαν τον blogger αλλά και τους αναγνώστες του αναδημοσιεύτηκαν και από άλλα διεθνή μέσα τα οποία βέβαια αναφέρουν ότι δεν είναι η πρώτη φορά βέβαια που εμφανίζονται τέτοιες όμορφες εικόνες. Σύμφωνα με την βρετανική Sun το όμορφο αυτό σχέδιο δημιουργήθηκε όταν δύο διαφορετικά στρώματα του αέρα στην ατμόσφαιρα κινούνταν με διαφορετικές ταχύτητες. Ανάλογα σχέδια δημιουργούνται πολλές φορές απλά αυτή τη φορά ήταν ακόμη πιο εντυπωσιακό λόγω των χρωμάτων.

Δείτε τις φωτογραφίες…

portugal_xeri-theoy-2

portugal_xeri-theoy-3

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι εταιρείες πλαστικών εξαπάτησαν το κοινό σχετικά με την ανακύκλωση

Peristeri News

Οι πολικές αρκούδες σε κίνδυνο λιμοκτονίας

Peristeri News

Ο φετινός Ιανουάριος ήταν ο θερμότερος στα χρονικά

Peristeri News

Leave a Comment