PeristeriNews.gr
Πολιτική

Γ. Βρούτσης: Σκοταδισμός και αδιαφάνεια στο υπουργείο Εργασίας


Επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας για τη διακοπή δημοσιοποίησης των στοιχείων του συστήματος «ΗΛΙΟΣ» από τον περασμένο Αύγουστο κατέθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γιάννης Βρούτσης, καταγγέλλοντας την ηγεσία του υπουργείου για «σκοταδισμό και αδιαφάνεια».

Όπως επισημαίνει ο κ. Βρούτσης στη διάρκεια της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για το ασφαλιστικό στη Βουλή, ο υπουργός Εργασίας «προσπάθησε να δικαιολογήσει τη διακοπή της δημοσιοποίησης  των στοιχείων του ΗΛΙΟΣ με το ατεκμηρίωτο επιχείρημα ότι τα στοιχεία είναι “πειραγμένα”».

«Πρόκειται για παραλήρημα λαϊκισμού και φθηνής προπαγάνδας, που χρησιμοποιείται προκειμένου να καλύψει σκοπιμότητες, ανικανότητα, αδιαφάνεια και την ακύρωση κάθε μεταρρύθμισης από το ΣΥΡΙΖΑ», σχολιάζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., τονίζοντας ότι με την εφαρμογή του συστήματος ΗΛΙΟΣ από την 1η Ιουνίου του 2013 λύθηκε ένα πρόβλημα δεκαετιών, αφού «δεν γνωρίζαμε πόσους συνταξιούχους και πόσες συντάξεις έδινε η χώρα, ενώ ταυτόχρονα δεκάδες χιλιάδες πλασματικές συντάξεις  (μαϊμού) δεν μπορούσαν να εντοπιστούν και να διακοπούν».

«Δυστυχώς, τα στατιστικά στοιχεία του ΗΛΙΟΣ σταμάτησαν να δημοσιεύονται από το καλοκαίρι. Επειδή, τα εν λόγω στοιχεία καταγράφονται ηλεκτρονικά, αυτόματα και συγκεντρώνονται απ’ όλα τα ταμεία. Επειδή, το σύστημα είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να μην χωρά ανθρώπινη παρέμβαση. Επειδή, από τον Αύγουστο του 2015 που σταμάτησε η δημοσιοποίηση των στοιχείων, έχουν συντελεστεί οι πρώτες μειώσεις στις συντάξεις από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως είναι η οριζόντια μείωση 2% στις κύριες, 6% στις επικουρικές και στις κατώτατες συντάξεις», επισημαίνει ο κ. Βρούτσης.

Καλεί τέλος τον αρμόδιο υπουργό να απαντήσει «από που αποδεικνύεται ότι τα στοιχεία του «ΗΛΙΟΣ» είναι «πειραγμένα» και «γιατί μέχρι και τον Ιούλιο του 2015 που κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ τα στοιχεία δημοσιεύονταν κανονικά και μετά σταμάτησαν».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Leave a Comment